Tarif

Fesleğenli Çilekli Sütlü Muhallebi

<p>Leziz fesleğenli çilekli sütlü muhallebi tarifi ile sevdiklerinize unutamayacağı bir lezzet sunun.</p>
20 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Dondurma
Fesleğenli Çilekli Sütlü Muhallebi
Paylaş
  • 493
  • 11
  • Kaydet

Fesleğenli Çilekli Sütlü Muhallebi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l süt
200 g şeker
1 adet limon kabuğu (rende)
5 dal fesleğen
50 g nişasta
1 adet yumurta sarısı
200 g çilek
1 adet portakal
20 g esmer şeker

Fesleğenli Çilekli Sütlü Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve şeker ocağa konulup kaynatılır.
  • Nişastanın içerisine yumurta sarısı ilave edilir ve biraz su ile açılır. (2 yemek kaşığı su)
  • Kaynayan süte nişasta ilave edilir ve süt bağlanır.
  • Limon kabuğu eklenip kaynatmaya devam edilir.
  • Fesleğenler ince ince kıyılır, site ilave edilir, karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
  • Hazırlanan muhallebi kaselere alınıp soğumaya bırakılır.
  • Sos için; diğer tarafta çilekler yıkanıp tavla zarı şeklinde doğranır.
  • Bir kara portakal suyu sıkılı, esmer şeker ilave edilir eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Çilekler bu karışımın üzerine atılır.
  • Kaselerde donan muhallebinin üzerine güzel bir şekilde konulur ve servis edilir.

Fesleğenli Çilekli Sütlü Muhallebi Püf Noktası

Nişastaya eklenen su az olmalıdır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

LeventDemirçakmak
LeventDemirçakmak
Öğretim Görevlisi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Çilek Kup
70 Dakika
2-4 Kişilik
303 Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Süzme Saray Aşuresi
90 Dakika
8-10 Kişilik
377 Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Creme Brulee
25 Dakika
2-4 Kişilik
450 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.