Paylaş
- 493
- 11
- Kaydet
Fesleğenli Çilekli Sütlü Muhallebi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l süt
200 g şeker
1 adet limon kabuğu (rende)
5 dal fesleğen
50 g nişasta
1 adet yumurta sarısı
200 g çilek
1 adet portakal
20 g esmer şeker
Fesleğenli Çilekli Sütlü Muhallebi Nasıl Yapılır?
- 1Süt ve şeker ocağa konulup kaynatılır.
- 2Nişastanın içerisine yumurta sarısı ilave edilir ve biraz su ile açılır. (2 yemek kaşığı su)
- 3Kaynayan süte nişasta ilave edilir ve süt bağlanır.
- 4Limon kabuğu eklenip kaynatmaya devam edilir.
- 5Fesleğenler ince ince kıyılır, site ilave edilir, karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
- 6Hazırlanan muhallebi kaselere alınıp soğumaya bırakılır.
- 7Sos için; diğer tarafta çilekler yıkanıp tavla zarı şeklinde doğranır.
- 8Bir kara portakal suyu sıkılı, esmer şeker ilave edilir eriyinceye kadar karıştırılır.
- 9Çilekler bu karışımın üzerine atılır.
- 10Kaselerde donan muhallebinin üzerine güzel bir şekilde konulur ve servis edilir.
Fesleğenli Çilekli Sütlü Muhallebi Püf Noktası
Nişastaya eklenen su az olmalıdır.
LeventDemirçakmak
Öğretim Görevlisi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




