Paylaş
- 348
- 1
- Kaydet
Kabak Tatlısı Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg bal kabağı
750 g şeker
Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?
- 1Kabakların kabukları soyulur.
- 2İsteğe bağlı olarak soyulan kısımlar yeşil bırakılabilir.
- 3Kabakları şekere yatırmak gerekir.
- 4Eğer ki vaktiniz varsa akşamdan yatırmak iyi olur. Şekere yatırılan kabak kendi suyunu tamamen salacaktır.
- 5Suyunu salan kabakları kendi suyunda kıvama gelene kadar pişirin.
- 6Daha sonra isteğe bağlı olarak tepsilere alarak fırınlayınız.
- 7İsteğe bağlı tahin, kaymak, fındık parçaları ile süsleyerek afiyetle yiyiniz.
Şinasi Özmen
Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?




