Paylaş
- 357
- 13
- Kaydet
Portakallı ve Ekşi Kremalı Cheesecake Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g toz şeker
3 adet yumurta
1 adet portakal
50 g tahin
6 adet yumurtanın sarısı
200 g toz şeker
250 g un
1/2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 g tuz
10 g bal
Portakallı ve Ekşi Kremalı Cheesecake Nasıl Yapılır?
- 1Pandispanya harıcı için; yumurta sarısı ve 200 gr toz şeker 15 dk mikserde orta devirde çırpılır
- 2Bal eklenir 2-3 dk daha çırpmaya devam edilir
- 3Un, vanilin, kabartma tozu ve tuz başka bir kabın içerisinde karıştırılır ve harca eklenir
- 4harç, Orta devirde 5 dk daha karıştırılır
- 5Hazırlanankoyu kıvamlı pandispanya harcı 26 cmlik kelepçeli kalıba dökülür ve 180C'de 20 dk kontrollü pişirilir
- 6Pişen pandispanya oda sıcaklığında 20 dk soğumaya bırakılır
- 7Ekşi krema ve 150 gr toz şeker mikserde 10 dk çırpılır
- 8Tahin, bir portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu eklenir 2 dk çırpılır
- 9Çırpılmayadevam eden harca yumurtalar tek tek eklenerek işleme devam edilir. 5 dk daha çırpılır
- 10Soğumuş olan pandispanya enlemesine ortadan ikiye kesilip taban olarak 26 cmlik kelepçeli kek kalıbına yerleştirilir, üzerine hazırlanan cheesecake harcı dökülür
- 11Kek kalıbı düz bir zemine 3-4 defa vurularak içindeki havanın çıkması sağlanır
- 1285 C de Buharda 90 dk pişirilir.
- 13Piştikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz
Portakallı ve Ekşi Kremalı Cheesecake Püf Noktası
Soğuk servis ediniz.
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




