Paylaş
- 325
- 9
- Kaydet
Labneli Petibör Tatlısı Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet Petibör Bisküvi
250 g un
300 g toz şeker
1 adet vanilya
30 g hindistan cevizi
Labneli Petibör Tatlısı Nasıl Yapılır?
- 1Petibörleri cam fırın kabına dizin.
- 2180 gram şekeri kısık ateşte karamelize olana kadar eritin.
- 3500 gramsuyu azar azar karamelize olan şekere ekleyin.
- 4Karışım kaynayınca kenara alın.
- 5Petibörlerin üstüne dökün.
- 6Muhallebisi için 800 ml süte unu ve geri kalan şekeri ekleyin.
- 7Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
- 8Vanilya ve labneyi ilave edip 1-2 dakika daha daha pişirin.
- 9Muhallebiyi petibörlerin üstüne eşit bir şekilde dökün.
- 10Soğuktan sonra üstüne hindistan cevizi koyarak servise hazır edin.
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




