Paylaş
- 388
- 2
- Kaydet
Elbasan Tava Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g. kuzu eti
1 adet soğan
120 g. un
120 g. yoğurt
2 adet yumurta sarısı
10-12 g. tuz
10-12 g. karabiber
Elbasan Tava Nasıl Yapılır?
- 1Soğan doğranır. Bir kap içerisine yağ konur ve doğanmış soğan eklenir. Kabın içerisine etler eklenir. 1 çay bardağı su tencereye konur ve etler eklenerek orta ısılı ateşte pişirilir.Pişen etler tuzlanır ve tepsiye yerleştirilir. Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber eklenir. Bir kapta yoğurt, yumurta ve un çırpılır. İçerisine et suyu eklenir. Karışım etlerin üzerine düzgünce dökülür. Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında ppişirikir
- 2Soğan doğranır.
- 3Bir kap içerisine yağ konur ve doğanmış soğan eklenir.
- 4Kabın içerisine etler eklenir.
- 51 çay bardağı su tencereye konur ve etler eklenerek orta ısılı ateşte pişirilir.
- 6Pişen etler tuzlanır ve tepsiye yerleştirilir.
- 7Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber eklenir.
- 8Bir kapta yoğurt, yumurta ve un çırpılır.
- 9İçerisine et suyu eklenir.
- 10Karışım etlerin üzerine düzgünce dökülür
- 11Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirilir.
Elbasan Tava Püf Noktası
Hazırladığımız terbiye(yoğurt, un, yumurta)kesilmemesi için et suyundan 1-2 kaşık terbiyeye döküp iyice karıştırdıktan sonra kalanı dökülür.
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.







