Paylaş
- 292
- 6
- Kaydet
Ekşi Kremalı Çubuk Kraker Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
1 kg un
70 g. toz şeker
30 g. mahlep
240 g. zeytinyağı
10 g. üzüm sirkesi
Ekşi Kremalı Çubuk Kraker Nasıl Yapılır?
- 1Pınar Ekşi Krema, Pınar Tereyağınıve unumikserde düşük devirde 2-3 dk yoğurun.
- 2Yoğurma işlemi devam ederken 3 yumurtanın sarısını ve diğer malzemeleri ekleyin orta devirde 15 dk kadar hamuru yoğurun.
- 3Hamuru 15-20 dk kadar dolapta dinlendirin.
- 4Arzu edilenboyutlarda kesilen hamurun üstüne yumurta sarsı sürün.
- 5İsteğe göre susam veya çörek otu serpin.
- 6Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 7Önceden 170 C de ısıtılmış fırında 25-30 dk kontrollü pişirin.
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?




