Paylaş
- 453
- 1
- Kaydet
Avokado Dürüm Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet lavaş ekmeği
1 adet avokado (olgun)
4 dal taze fesleğen
1 çay kaşığı hindistancevizi yağı
1 yemek kaşığı yeşil limon suyu
2 adet bıldırcın yumurtası (haşlanmış)
2 yemek kaşığı kuru fasulye (haşlanmış)
1 tutam çörekotu
1 adet domates (küçük boy)
1/2 adet dolmalık sarı biber
10-12 dal nane
1 adet kırmızı soğan (küçük)
1/2 adet yeşil limon
1 çay kaşığı hindistancevizi yağı
Avokado Dürüm Nasıl Yapılır?
- 1Avokado püresi için avokadoyu, yeşil limon suyunu, taze fesleğeni ve hindistancevizi yağını mutfak robotuna aktarın. Püre haline gelene dek ezin.
- 2Salata için kabuğunu soyduğunuz domatesi ve çekirdeklerini temizlediğiniz sarı biberleri zar şeklinde doğrayın. Kırmızı soğanı da halka halka doğrayın.
- 3Sebzeleri, taze naneyi, yeşil limon suyunu ve hindistancevizi yağını bir kapta karıştırın.
- 4Izgarada her iki tarafını mühürlediğiniz lavaş ekmeğini servis tabağına alın.
- 5Üzerine avokado püresini yayın, tavada göz halinde pişirdiğiniz bıldırcın yumurtalarını yerleştirin.
- 6Salatayı ve haşlanmış kuru fasulyeyi de ilave edip, servise hazır edin.
Avokado Dürüm Püf Noktası
Yumurta pişirme süresi 2 dakikadır.
Rafet İnce
Celebrity Chef - Yazar
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diger
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




