Paylaş
- 302
- 6
- Kaydet
Çilek Kup Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
550 ml Pınar Süt
100 g. şeker
40 g. mısır nişastası
5 ml gül suyu
1 adet toz vanilya
250 g. Çilek
50 g. toz şeker
Çilek Kup Nasıl Yapılır?
- 1250 ml sütü kaynatın.
- 2Kaynattığınız sütü ocaktan alıp gül suyunu ekleyin.
- 3Geriye kalan sütünüzü tencereye boşaltıp labneyi, 100 gram toz şekeri, mısır nişastasını ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
- 4Önceden hazırladığınız gül sulu sütü bu karışıma ekleyin.
- 5Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
- 6Kaynadıktan sonra servis kaselerine boşaltın.
- 7Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
- 8Çileği ve 50 gram toz şekeri pişirip blenderdan geçirerek sos haline getirin.
- 9Buzdolabında soğuyan karışımın üzerine hazırladığınız çilek sosu dökün.
Çilek Kup Püf Noktası
Üstüne yaptığınız çilekli sosu, altındaki muhallebi soğumadan önce dökmeyin.
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




