Tarif

Çilek Kup

<p>Lezzetli ve serinletici bir tatlı denemek ister misiniz? Hem yapması kolay hemde lezzetli bir tarif...</p>
70 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Soğuk
Çilek Kup
Paylaş
  • 302
  • 6
  • Kaydet

Çilek Kup Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g. Pınar Labne
Pınar
550 ml Pınar Süt
100 g. şeker
40 g. mısır nişastası
5 ml gül suyu
1 adet toz vanilya
250 g. Çilek
50 g. toz şeker

Çilek Kup Nasıl Yapılır?

  • 250 ml sütü kaynatın.
  • Kaynattığınız sütü ocaktan alıp gül suyunu ekleyin.
  • Geriye kalan sütünüzü tencereye boşaltıp labneyi, 100 gram toz şekeri, mısır nişastasını ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
  • Önceden hazırladığınız gül sulu sütü bu karışıma ekleyin.
  • Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra servis kaselerine boşaltın.
  • Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
  • Çileği ve 50 gram toz şekeri pişirip blenderdan geçirerek sos haline getirin.
  • Buzdolabında soğuyan karışımın üzerine hazırladığınız çilek sosu dökün.

Çilek Kup Püf Noktası

Üstüne yaptığınız çilekli sosu, altındaki muhallebi soğumadan önce dökmeyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Aç Gezenler
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Mandalina Reçeli
70 Dakika
2-4 Kişilik
374 Görüntüleme
Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Pirinçli İncir Dolması
25 Dakika
2-4 Kişilik
360 Görüntüleme
Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Portakallı Havuç Reçeli
70 Dakika
2-4 Kişilik
385 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.