Tarif

Cevizli Ev Sarması

<p>Bayram sofralarının en lezzetli tatlısı Cevizli Ev Sarması.</p>
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlılar
Fırın
Cevizli Ev Sarması
Paylaş
  • 397
  • 2
  • Kaydet

Cevizli Ev Sarması Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 paket hazır baklava yufkası
220 g Pınar Tereyağ
Pınar
250 g ceviz
200 g toz şeker
250 g su
1/2 adet limon suyu

Cevizli Ev Sarması Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için şekeri ve suyu on dakika kaynatın limon sıkıp birkaç dakika daha kaynatıp kapatın ve soğutun.
  • İki yaprak baklava yufkasını üst üste koyun eritilmiş tereyağından üstüne her yerine gelecek şekilde sürün üzerine ceviz seriniz. Bu işlemi iki kat olacak şekilde tekrarlayın ardından rulo halinde sıkı bir şekilde sarınız.
  • Geri kalan yufkalarınıza da aynı işlemi yapıp tepsiye dizin kalan tereyağ ile yufkaların üstünü yağlayın.
  • 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Çıkınca 10 dakika soğutup şerbetleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Brownie
40 Dakika
4-6 Kişilik
336 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Beyaz Çikolatalı ve Ekşi Kremalı Parfe
339 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Ekşi Kremalı Muzlu Pancake
10 Dakika
2-4 Kişilik
286 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.