Paylaş
- 397
- 2
- Kaydet
Cevizli Ev Sarması Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 paket hazır baklava yufkası
250 g ceviz
200 g toz şeker
250 g su
1/2 adet limon suyu
Cevizli Ev Sarması Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için şekeri ve suyu on dakika kaynatın limon sıkıp birkaç dakika daha kaynatıp kapatın ve soğutun.
- 2İki yaprak baklava yufkasını üst üste koyun eritilmiş tereyağından üstüne her yerine gelecek şekilde sürün üzerine ceviz seriniz. Bu işlemi iki kat olacak şekilde tekrarlayın ardından rulo halinde sıkı bir şekilde sarınız.
- 3Geri kalan yufkalarınıza da aynı işlemi yapıp tepsiye dizin kalan tereyağ ile yufkaların üstünü yağlayın.
- 4170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- 5Çıkınca 10 dakika soğutup şerbetleyin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




