Tarif

Cennet Çamuru

<p>Yöresel lezzetlerde bugün Cennet Çamuru tarifi.</p>
30 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Soğuk
Cennet Çamuru
Paylaş
  • 338
  • 0
  • Kaydet

Cennet Çamuru Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 paket Pınar Sütkrem
Pınar
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g çiğ kadayıf
150 g toz antep fıstığı
300 g toz şeker
250 g su
1 dilim limon

Cennet Çamuru Nasıl Yapılır?

  • Sos tenceresine toz şekeri ve suyu koyup kaynatın.
  • Kaynattıktan sonra limonu ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Kadayıfı tel tel doğrayın ve bir tavada Pınar Tereyağı’nı eritip tel kadayıfı kavurmaya başlayın.
  • Altın rengi alana kadar yaklaşık 20 dakika kavurup toz Antep fıstığı ekleyin.
  • Soğuk olan şerbetten 3 bardak kadar karışıma ilave edip harmanlayın.
  • 10 dakika bekletin.
  • Ilınınca üzerine Pınar Sütkrem ekleyerek servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Keşkül
35 Dakika
4-6 Kişilik
314 Görüntüleme
Labneli Petibör Tatlısı
30 Dakika
4-6 Kişilik
324 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
425 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.