Paylaş
- 379
- 0
- Kaydet
Çekirdekli Ayva Reçeli Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet ayva
156 g toz şeker
3 adet limon tozu
4 adet ayva çekirdeği
Çekirdekli Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?
- 1Ayvaların kabuklarını soyup iki parçada kesin.
- 2Çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkarın.
- 3Ayvaları küp küp doğrayın.
- 4Ayvaları yayvan bir tencereye dizin.
- 5Üzerine toz şekeri veya ayva çekirdeklerini ilave edin.
- 6Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte 3 saat kaynatın.
- 7Reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu üzerine gezdirip ocağın altını kapatın.
- 8Ilıyınca kavanoza aktarın.
- 9Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp istediğiniz zaman servis yapın.
Çekirdekli Ayva Reçeli Püf Noktası
1.Ayva çekirdeklerini kullanmak önemlidir;nedeni ayva çekirdeği reçele güzel renk vermektedir.2.Belirtilen 150 dk pişirme süresinden 30 dakika fazla pişirilebilir.3.Üç adet limon tozu yerine yarım limon suyu da kullanılabilir.
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





