Paylaş
- 353
- 0
- Kaydet
Künefe Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml su
400 ml toz şeker
5 ml limon suyu
400 g. kadayıf
250 g. künefe peyniri
120 g. eritilmiş tereyağı
1 dilim Tereyağı ( tavayı yağlamak için )
400 ml Toz antep fıstığı
Künefe Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için;
- 2Su ve şekeri tencerenin içine alın. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
- 3Şeker eriyip, su kaynamaya başladığında limonu ilave edin.
- 4Kıvam aldığında ocaktan alıp oda sıcaklığında dinlendirin
- 5Künefe için;
- 6Kadayıfları elinizle minik parçalara ayırın. Bir kabın içine alın.
- 7Üzerine eritilmiş tereyağını azar azar yedirerek ilave edin. Güzelce harmanlayın
- 8Peynirlerinizi ince ince dilimleyin
- 9Tavanızı yağlayın ve kadayıfların bir bölümünü tabanına yayın. Elinizle iyice bastırın.
- 10Üzerine dilimlenmiş peynirleri dizin.
- 11Geriye kalan kadayıfları üzerini tam kapatacak şekilde yayın.
- 12Ocağın altını açın. Bir tarafını 5 dakika kadar pişirin.
- 13Tencere kapağını üzerine tamamen kapatın ve tavayı ters çevirin. Kadayıfı kapağın üzerine aktarın.
- 14Tavayı tekrar yağlayın. Künefeyi tavaya dikkatli bir biçimde aktarın ve diğer tarafını da kızartın
- 15Ilık şerbeti künefeye verin. Şerbeti çekince ocaktan alın ve tabağa aktarın
- 16Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Künefe Püf Noktası
Dilerseniz künefelerinizi daha küçük boyutlardaki tavalarda hazırlayabilirsiniz. Daha küçük tavalarda pişireceğinizde üzerine aynı boyutlarda bir tabak ve kapak kapatarak çevirebilirsinizYanına kaymak ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




