Tarif

Kirazlı Güllaç

<p>Kirazlı Güllaç; Güllacı ıslatırken kullanılan süt el yakmamalı fakat sıcak olmalı. Nefis kirazlı güllaç tarifi burada.</p>
20 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlılar
Pişirilmez
Kirazlı Güllaç
Paylaş
  • 333
  • 7
  • Kaydet

Kirazlı Güllaç Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 paket güllaç
200 g Pınar Krema
Pınar
1 l süt
50 g gül suyu
500 g şeker
200 g toz fıstık
8 adet kiraz
100 g kiraz şekerlemesi

Kirazlı Güllaç Nasıl Yapılır?

  • 1.Pınar Kremayı mikser ile çırpın.
  • 2. Kiraz şekerlemelerini mutfak robottu ile çekin.
  • 3.Çırpılmış krema ve çekilmiş kiraz şekerlerini karıştırarak buzdolabına koyun.
  • 4.Süt,gül suyu ve şekeri ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
  • 5.Geniş ve derin bir kaba çıkarttığınız tek yaprak güllaç üzerine kepçe ile sıcak sütü ekleyin.
  • 6.Süt ekleme işlemini altı yaprak güllaçta da uygulayın.
  • 7.Toz fıstığı güllacın üzerine yaydıktan sonra dolaptan çıkardığınız kirazlı kremayı tam ortaya koyun.
  • 8. Son olarak güllacı rulo şeklinde dikkatli bir şekilde sarın ve streç film ile kaplayarak dolaba koyun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe
308 Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Aşure
40 Dakika
6-8 Kişilik
479 Görüntüleme
Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Susamlı Tahinli Kurabiye
20 Dakika
10-12 Kişilik
321 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.