Paylaş
- 390
- 2
- Kaydet
Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
135 g. pirinç
120 g. toz şeker
60 g. buğday nişastası
75 g. toz badem
1 paket vanilya
Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç Nasıl Yapılır?
- 1Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte ezilmeyecek şekilde haşlayın.
- 2Başka bir tencereye süt, toz şeker ve haşladığınız pirinçleri alarak orta ateşte kaynatın.
- 3Nişastayı üzerini geçecek kadar su ilave ederek eritin. (Nişasta yerine pirinç unu da koyabilirsiniz aynı ölçülerde.)
- 4Kaynayan tencereye yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın.
- 52-3 dakika kaynadıktan sonra kremayı ekleyin.
- 6Birkaç dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın.
- 7Vanilyayı ekleyip karıştırın.
- 8Kaselere paylaştırıp toz badem ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





