Paylaş
- 560
- 2
- Kaydet
Apfelstrudel Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 bardak ılık su
1 adet yumurta
250-300 g beyaz un
2-3 g tuz
1 kg elma (mayhoş)
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sultani üzüm
1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
1-2 g tarçın
1-2 adet limon kabuğu rendesi
Apfelstrudel Nasıl Yapılır?
- 1Un dışındaki bütün malzemeyi karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş katarak, hamuru tutuyoruz.
- 2Hamur elimize yapışmayacak hale gelince bir top haline getirip, üzerine ısıtılmış bir metal kap çevirip, yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- 3Bu süre içinde elmalı harcı hazırlıyoruz. Birçok tarifte elmaların küp küp kesilmesi gerektiği ile karşılaşabilirsiniz. Ancak okumuş olduğum Avusturya’nın eski pasta tarifleri kitaplarında elmaların ince cips şeklinde kesilmesinin daha doğru olacağını yazıyor. Benim tecrübelerim de bunu doğruluyor, çünkü bu şekilde kesilen elmalar hamuru delmiyorlar.
- 4Yaklaşık büyük fırın tepsimize sığacak büyüklükte ( 40cm.x 60 cm. veya 50cm.x70 cm.) açtığımız hamurların her birini unlanmış mutfak peçetelerinin üzerine seriyoruz.
- 5Üzerlerine önce erimiş tereyağı sürüyoruz, sonrabir kaşık tereyağında pembeleştirdiğimiz galeta ununu serpiyoruz ki hamurumuz yırtılmasın. Ardından elma içimizi hamurların üzerine eşit olarak dağıtıyoruz.
- 6Her bir hamuru mutfak peçetelerinin yardımıyla rulo halinde katladıktan sonra üzerlerine tekrar yağ sürüyoruz. Bu işlemi yaparken hamurun uzun tarafının iki yanında 2 şer parmak kadar boşluk bırakıyoruz ve rulo haline gelen hamurun kenarlarını üst üste getirerek iyice sıkıştırıyoruz.
- 7180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika, hamur iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- 8Fırından çıkmadan önce, son 15 dakika kala hamurun üzerine biraz daha tereyağı sürüyoruz.
- 9Fırını söndürdükten sonra 10- 15 dakika fırının kapağı açık olarak bekletiyoruz.
- 10Elmalı Strudelin üzerine pudra şekeri serptikten sonraılık veya soğuk olarak yanında krema veya vanilyalı dondurma ile servis yapıyoruz.
Apfelstrudel Püf Noktası
Sultani üzüm 1 saat kadar rom veya konyak içinde bekletilirse gerçeğine tam uygun lezzeti alır.
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?




