Paylaş
- 478
- 3
- Kaydet
Aşure Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 gr Su
1 gr Toz şeker
1 gr Kuru kayısı
1 gr Kuru incir
1 gr Haşlanmış buğday
1 gr Haşlanmış nohut
1 gr Haşlanmış fasulye
1 gr Kuş üzümü
1 gr Kuru üzüm
1 gr Çam fıstığı
1 gr Mısır nişastası
1 gr Su
1 gr Portakal kabuğu
Aşure Nasıl Yapılır?
- 1Su ile şekeri kaynatın.
- 2Kuru yemişleri doğrayın ve suda bekleyin.
- 3Nişasta ve 200 ml su hariç tüm malzemeleri ekleyin. 5 dk kaynatın.
- 4Nişasta ve suyu karıştırıp 10 dk kaynatın.
- 51 saat tencerede dinlendikten sonra kaplara döküp süsleyin.
- 6Afiyet olsun.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




