Tarif

Aşure

40 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlılar
Açık Ateşte
Aşure
Paylaş
  • 478
  • 3
  • Kaydet

Aşure Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 gr Su
1 gr Toz şeker
1 gr Kuru kayısı
1 gr Kuru incir
1 gr Haşlanmış buğday
1 gr Haşlanmış nohut
1 gr Haşlanmış fasulye
1 gr Kuş üzümü
1 gr Kuru üzüm
1 gr Çam fıstığı
1 gr Mısır nişastası
1 gr Su
1 gr Portakal kabuğu

Aşure Nasıl Yapılır?

  • Su ile şekeri kaynatın.
  • Kuru yemişleri doğrayın ve suda bekleyin.
  • Nişasta ve 200 ml su hariç tüm malzemeleri ekleyin. 5 dk kaynatın.
  • Nişasta ve suyu karıştırıp 10 dk kaynatın.
  • 1 saat tencerede dinlendikten sonra kaplara döküp süsleyin.
  • Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Yaşar Birleşik Pazarlama- Ürün Geliştirme Birimi Demo Şefi
Portakallı ve Ekşi Kremalı Cheesecake
356 Görüntüleme
Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Kar Topu
20 Dakika
10-12 Kişilik
300 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Ekler
10 Dakika
2-4 Kişilik
320 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.