Paylaş
- 376
- 4
- Kaydet
Süzme Saray Aşuresi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g buğday
110 g nohut (haşlanmış)
110 g fasulye (haşlanmış)
110 g bakla (haşlanmış)
50 g kuru kayısı
50 g kuru üzüm
50 g kuru incir
100 g çam fıstığı
100 g ceviz içi
100 g fıstık içi
100 g fındık içi
1 kg toz şeker
65 ml gül suyu
1 adet misk
1 l su
Süzme Saray Aşuresi Nasıl Yapılır?
- 1Buğdayı bir gece önce ıslatın.
- 2Buğdayı bir tencerede su ile haşlayın.
- 3Yaklaşık 1 saat buğdayın iyice açılıp pişmesini bekleyin.
- 4Daha sonra daha büyük bir tencereye bir süzgeçle haşladığınız buğdayı ekleyin.
- 5Buğdayın posasını iyice ezip bir kenara alın.
- 6Kuru kayısı ve inciri ince ince kıyın.
- 7Daha sonra kayısı, incir ve üzümleri ayrı ayrı 5 dakika haşlayıp süzün.
- 8Süzdüğünüz buğday peltesine kuruyemişler ve nar hariç tüm malzemeyi ekleyip ocağa tekrar koyun ve 20 dakika kısık ateşte pişirin.
- 9Bu arada kıvamı için su az gelirse su ilave edin.
- 10Aşure hazır olmaya yakın kuruyemişlerin yarısını içine ekleyip altını kapatın.
- 11Miski gülsuyu ile karıştırıp içine ilave edin.
- 12Aşureyi kaselere koyup üzerlerini kalan kuruyemişler ve nar ile süsleyip biraz soğuyunca servis edin.
Süzme Saray Aşuresi Püf Noktası
1 kase ayıklanmış nar ile üzerini süsleyebilirsiniz.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




