- Tarifler
- Zeytinyağlılar ve Mezeler
- Zeytinyağlı Enginar
Tarif
Zeytinyağlı Enginar
<p>Ailenizle yiyebileceğiniz bir yemek</p>
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlılar ve Mezeler
Kısık Ateşte

Paylaş
- 311
- 2
- Kaydet
Zeytinyağlı Enginar Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet ayıklanmıș enginar
150 ml zeytinyağı
1 adet soğan
300 g. bezelye
50 g. şeker
10 g. tuz
100 ml su
2 adet orta boy havuç
2 adet taze sıkılmıș limon suyu
2 adet küçük boy patates
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?
- 1Sap ve yaprak kısımlarını dikkatli bir şekilde temizlediğiniz taze enginarları, kararmamaları için; 1 adet taze sıkılmış limon suyu kattığınız derin suda bekletin
- 2Kabuklarını soyduğunuz patates ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra küçük bir tencerede, orta ateşte 5 dakika kadar haşlayın
- 3Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğradıktan sonra oda sıcaklığında çözdürdüğünüz dondurulmuş bezelyelerle karıştır
- 4Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış sebzeleri, kısa bir süre soğuttuktan sonra bezelyeli karışımla harmanlayın
- 5Limonlu suda bekleyen enginarları, çukur kısımları üstte kalacak şekilde geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin
- 6Enginarların orta kısımlarını hazırladığınız sebze karışımıyla doldurun
- 7Taze sıkılmış portakal suyu, içme suyu ve kalan 1 adet limon suyunu; toz şeker, zeytinyağı ve tuz ilavesiyle ayrı bir kapta karıştırın
- 8Hazırladığınız zeytinyağlı karışımı enginarların üzerine gezdirdikten sonra kapağını kapattığınız tencerede ve kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin
- 9Soğuyan enginarları dikkatli bir şekilde servis tabaklarına aldıktan sonra arzuya göre incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın
Zeytinyağlı Enginar Püf Noktası
Enginarlar taze olmalı
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlılar ve Mezeler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



