Paylaş
- 325
- 4
- Kaydet
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g zencefilli çörek kırıntıları
1 adet jelatin
360 g soğuk su
5 adet büyük yumurta
150 g şeker
180 ml sıkılmış limon suyu
30 g rendelenmiş limon kabuğu
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180°C'ye kadar ısıtın.
- 2Bir karıştırma kabında, zencefilli çörek kırıntılarını ve tereyağını iyice karıştırın.
- 39 inçlik turta tepsisinin altına ve kenarlarına eşitçe bastırarak yayın.
- 410 dakika pişirin. Tel rafta soğutun.
- 5Küçük bir kapta, jelatini soğuk suyla yumuşatın.
- 6Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın ve ayrı kaselere koyun.
- 7120 gr şeker ile yumurta sarılarını iyice çırpın.
- 8Limon suyunu ekleyin ve tekrar çırpın.
- 9Karışımı, sürekli olarak 15 dakika arası karıştırarak bir kaşığın arkasını kaplayacak kadar kalınlaşana kadar pişirin.
- 10Karışımın kaynamasına izin vermeyin, aksi halde yumurta sarıları topaklanacaktır.
- 11Karışımı ateşten alın ve çözünmüş jelatin iyice çözünene kadar karıştırın, sonra limon kabuğunu karıştırın.
- 12Limon karışımını 20 dakika boyunca nadiren karıştırarak kalınlaştırın ve soğutun.
- 13Büyük bir kapta, orta-yüksek hızda bir elektrikli karıştırıcıyla, yumurta beyazı köpüklü hale gelene kadar çırpın.
- 14Karıştırıcıyı yüksek hıza çevirin, daha sonra beyazlar sert pikler haline gelene kadar kalan 50grşekerle çırpın.
- 15Ekşi krema’yı, yumurta limon karışımını ve çırpılmış yumurta beyazını plastik bir spatulayla alttan üste söndürmeden birbirine karıştırın.
- 16Bu karışımı soğutulmuş crusta dökün.
- 17Gevşekçe örtün ve yaklaşık 6 saat kadar dolapta soğutun.
- 18Limon kabuklarını tarta serperek süsleyebilirisiniz.
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Püf Noktası
9 İnçlik turta tepsisi kullanınız.Soğuk servis yapınız.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pastalar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



