Tarif

Ekşi Kremalı Ballı Şeftali Tartı

<p>Ekşi kremalı ballı şeftali tartı tarfimizi mutlaka deneyin!</p>
25 Dakika
6-8 Kişilik
Tart
Fırın
Ekşi Kremalı Ballı Şeftali Tartı
Paylaş
  • 327
  • 0
  • Kaydet

Ekşi Kremalı Ballı Şeftali Tartı Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
175 g un
110 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g bal
10-12 g (1 yemek kaşığı) su
120 g (1/2 kase) Pınar Ekşi Krema
Pınar
120 g (1/2 kase) bal
1 kavanoz şeftali konservesi
20-24 g (2 yemek kaşığı) kavrulmuş file badem

Ekşi Kremalı Ballı Şeftali Tartı Nasıl Yapılır?

  • Tart hamurunun tüm malzemesini beraber karıştırın.
  • Hamuru strece sarıp dolapta en az 1 saat bekletin.
  • Hamur dolapta beklerken harcı için gerekli malzemeleri karıştırın ve bir kenarda bekletin.
  • Hamuru dolaptan çıkarıp bir oklava yardımı ile açın.
  • Yağladığınız tart kalıbına serip kenarlarını alın.
  • Tart hamurunu bir çatal yardımı ile bir kaç yerinden delin.
  • Tart hamurunu tekrar dolaba koyup 30 dakika bekletin.
  • Dinlendirdikten sonra 180 °C fırında 25 dakika pişirip soğumaya alın.
  • Bu esnada bal ve Pınar Ekşi Krema’yı karıştırın.
  • Tart hamuru soğuduğunda hazırladığımız Pınar Ekşi Kremalı harcı tart hamurunun içine serin.
  • Üzerine dilimlediğiniz şeftali kompostolarını dilediğiniz gibi dizin.
  • En üstede kızarmış bademleri serpiştirerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pastalar

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart
326 Görüntüleme
Büşra Şengönül
Büşra Şengönül
Project Manager
Labneli Çikolatalı Tart
360 Dakika
2-4 Kişilik
2B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.