Paylaş
- 327
- 0
- Kaydet
Ekşi Kremalı Ballı Şeftali Tartı Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
175 g un
50 g bal
10-12 g (1 yemek kaşığı) su
120 g (1/2 kase) bal
1 kavanoz şeftali konservesi
20-24 g (2 yemek kaşığı) kavrulmuş file badem
Ekşi Kremalı Ballı Şeftali Tartı Nasıl Yapılır?
- 1Tart hamurunun tüm malzemesini beraber karıştırın.
- 2Hamuru strece sarıp dolapta en az 1 saat bekletin.
- 3Hamur dolapta beklerken harcı için gerekli malzemeleri karıştırın ve bir kenarda bekletin.
- 4Hamuru dolaptan çıkarıp bir oklava yardımı ile açın.
- 5Yağladığınız tart kalıbına serip kenarlarını alın.
- 6Tart hamurunu bir çatal yardımı ile bir kaç yerinden delin.
- 7Tart hamurunu tekrar dolaba koyup 30 dakika bekletin.
- 8Dinlendirdikten sonra 180 °C fırında 25 dakika pişirip soğumaya alın.
- 9Bu esnada bal ve Pınar Ekşi Krema’yı karıştırın.
- 10Tart hamuru soğuduğunda hazırladığımız Pınar Ekşi Kremalı harcı tart hamurunun içine serin.
- 11Üzerine dilimlediğiniz şeftali kompostolarını dilediğiniz gibi dizin.
- 12En üstede kızarmış bademleri serpiştirerek servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pastalar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



