Tarif

Yayla Çorbası

<p>Kış ayların vazgeçilmezi</p>
30 Dakika
4-6 Kişilik
Çorbalar
Tencere
Paylaş
  • 346
  • 0
  • Kaydet

Yayla Çorbası Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25-30 g. pirinç
800 gr su
1 adet yumurta sarısı
240 g. Pınar Yoğurt
60 g. Pınar Ekşi Krema
Pınar
12 g. tepeleme un
6 g. Pınar Tereyağı
2 g. pul biber
2 g. nane
1 g. karabiber
2 g. tuz

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pirinç ve suyu kaynatın.
  • Bu işlem olurken bir yandan da yayla çorbasının terbiyesi hazırlayın. Yoğurt ve kremanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Pirinçler kaynamaya başladıktan yaklaşık 5 dakika kadar sonra terbiye çorbanın suyundan ağır ağır eklenerek sıcaklaştın ve çorbaya ilave edin. Çorba yeniden kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Çorba yeniden kaynayana kadar karıştırılmaya devam edin. Çorba kaynamaya başlayınca sosu hazırlanmaya başlayın.
  • Tereyağı eritildikten sonra baharatları ekleyin ve bu karışımı çorbaya ilave edin.
  • Çok az daha çorba kaynatıldıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Ancak ocağın altı kapatıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılmamalıdır. Çünkü çorba kesilebilir.
  • Ocağı kapattıktan yaklaşık yarım saat sonra çorbanın tuzu da ilave edip ve karıştırın. Tuzu en son koymadaki sebep ise yine kremalı yayla çorbasının kesilmesini engellemektir.
  • Kremalı yayla çorbası ılımaya yaklaşana kadar tencere kapağı kapatılmamalıdır. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorbalar

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Balkabağı Çorbası
25 Dakika
2-4 Kişilik
375 Görüntüleme
Toyga Çorbası
45 Dakika
4-6 Kişilik
342 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Borş Çorbası
70 Dakika
2-4 Kişilik
484 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.