Paylaş
- 346
- 0
- Kaydet
Yayla Çorbası Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25-30 g. pirinç
800 gr su
1 adet yumurta sarısı
240 g. Pınar Yoğurt
12 g. tepeleme un
6 g. Pınar Tereyağı
2 g. pul biber
2 g. nane
1 g. karabiber
2 g. tuz
Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak pirinç ve suyu kaynatın.
- 2Bu işlem olurken bir yandan da yayla çorbasının terbiyesi hazırlayın. Yoğurt ve kremanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- 3Pirinçler kaynamaya başladıktan yaklaşık 5 dakika kadar sonra terbiye çorbanın suyundan ağır ağır eklenerek sıcaklaştın ve çorbaya ilave edin. Çorba yeniden kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
- 4Çorba yeniden kaynayana kadar karıştırılmaya devam edin. Çorba kaynamaya başlayınca sosu hazırlanmaya başlayın.
- 5Tereyağı eritildikten sonra baharatları ekleyin ve bu karışımı çorbaya ilave edin.
- 6Çok az daha çorba kaynatıldıktan sonra ocağın altını kapatın.
- 7Ancak ocağın altı kapatıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılmamalıdır. Çünkü çorba kesilebilir.
- 8Ocağı kapattıktan yaklaşık yarım saat sonra çorbanın tuzu da ilave edip ve karıştırın. Tuzu en son koymadaki sebep ise yine kremalı yayla çorbasının kesilmesini engellemektir.
- 9Kremalı yayla çorbası ılımaya yaklaşana kadar tencere kapağı kapatılmamalıdır. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorbalar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





