Paylaş
- 485
- 0
- Kaydet
Borş Çorbası Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet haşlanmış pancar
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
250 g lahana
40-48 g (4 yemek kaşığı) sirke
2 l (10 su bardağı) su
1-2 g karabiber
1-2 g kaya tuzu
Borş Çorbası Nasıl Yapılır?
- 1Soğan, havuç ve kereviz sapını ince ince doğrayın.
- 2Bir tencerede Pınar kemikli dana etini bir kaç kaşık zeytinyağı ile yüksek ateşte mühürleyin.
- 3Daha sonra sebzeleri, defne yaprağını, tuzu ve karabiberi ekleyip su ilave edin ve 1 saat kadar pişmeye bırakın.
- 41 saat sonra kibrit çöpü şeklinde kesilmiş ve haşlanmış pancarları ve ince doğranmış lahanaları ekleyin.
- 5Sirkesini ilave edip 30 dakika daha pişirip altını kapatın.
- 6Servis tabağına aldığınız Borş Çorbası’nı Pınar Ekşi Krema, kızarmış ekmek ve dereotu ile servis edin
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorbalar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




