Paylaş
- 324
- 3
- Kaydet
Taze Baharatlı Patates Püre Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg patates
1/2 demet fesleğen
1/2 demet taze kekik
1/2 demet frenk soğanı
5-6 g (1 tatlı kaşığı) kaya tuzu
Taze Baharatlı Patates Püre Nasıl Yapılır?
- 1Patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın.
- 2Güzelce yıkayıp orta boy bir tencerede suda 30 dakika haşlayın.
- 330 dakika sonra bir çatal yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- 4Bu arada kekik, frenk soğanıve fesleğeni ince ince kıyın.
- 5Haşlanan patatesleri süzüp bir karıştıma kabına alın.
- 6Patates ezici yardımı ile patatesleri ezmeye başlayın.
- 7İçine Pınar Süt ve Pınar Ekşi Krema’yı, tuzuve taze baharatlar ile ekleyin.
- 8Güzel bir kıvama geldiği zaman servis edin.
Taze Baharatlı Patates Püre Püf Noktası
Pınar Ekşi Kremalı Patates Püre’sini özellikle et ve balık yemekleri ile beraber servis edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diger
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




