Tarif

Deniz Mahsülleri Güveç

<p>Pınar ekşi Kremalı Deniz Mahsülleri Güveç için;Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın. Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, mantar, doğranmışdomates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin.Ardından krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın.Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına veripüzerindeki kaşar peyniri eriyince servis edin.</p>
60 Dakika
2-4 Kişilik
Diger
Fırın
Paylaş
  • 348
  • 4
  • Kaydet

Deniz Mahsülleri Güveç Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
24 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
2-3 adet htapot bacağı
3 adet kalamar
5 adet mantar
1 adet sivri biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 adet fesleğen
10 g tuz

Deniz Mahsülleri Güveç Nasıl Yapılır?

  • Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın.
  • Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin.
  • Krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.
  • Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  • Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına verip üzerindeki kaşar peyniri eriyince servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diger

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Ekşi Kremalı Kumpir
25 Dakika
2-4 Kişilik
356 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Böğürtlenli Chia Puding
35 Dakika
2-4 Kişilik
324 Görüntüleme
Elif Kul
Elif Kul
Yiyecek İçecek Hizmetleri/Mutfak Öğrencisi
Sushi Maki
50 Dakika
2-4 Kişilik
319 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.