Tarif
Deniz Mahsülleri Güveç
<p>Pınar ekşi Kremalı Deniz Mahsülleri Güveç için;Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın. Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, mantar, doğranmışdomates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin.Ardından krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın.Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına veripüzerindeki kaşar peyniri eriyince servis edin.</p>
60 Dakika
2-4 Kişilik
Diger
Fırın
Paylaş
- 348
- 4
- Kaydet
Deniz Mahsülleri Güveç Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2-3 adet htapot bacağı
3 adet kalamar
5 adet mantar
1 adet sivri biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 adet fesleğen
10 g tuz
Deniz Mahsülleri Güveç Nasıl Yapılır?
- 1Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın.
- 2Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin.
- 3Krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.
- 4Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın.
- 5Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
- 6Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına verip üzerindeki kaşar peyniri eriyince servis edin.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diger
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




