- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Balık
- Deniz Levreği Izgara
Tarif
Deniz Levreği Izgara
<p>Deniz mahsullerindeki ustalığınızı göstereceğiniz bir tarif :)</p>
70 Dakika
2-4 Kişilik
Balık
Kısık Ateşte

Paylaş
- 226
- 0
- Kaydet
Deniz Levreği Izgara Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 adet deniz levreği filetosu
15 g siyah trüf mantarı
2 adet büyük boy patates
10 g tereyağı
1 g muskat cevizi rendesi
1-2 g tuz ve karabiber
250 g pazı
50 g morel mantarı
50 g shiitake mantarı
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet sarı kapya biber
1 adet ıstakoz kuyruğu ve baş kısmı
0,5 mg safran
1 adet limon
5 adet defne yaprağı
1 adet orta boy kereviz
4-5 g tane karabiber
Deniz Levreği Izgara Nasıl Yapılır?
- 1Safran ve Pınar Kremalı Istakoz Sosu hazırlamak için:Istakoz kabukları ve baş kısımlarıfırın tepsisine alınarak, 200 derecede fırınlanır.
- 2Ardından 40-45 dakika kadar kızartılır.
- 3Defne yaprağı, havuç, kereviz, soğan, tane biber ve fırınlanan ıstakoz parçaları, bir tencere ye alınarak, 50 ml kanola yağında 8-10 dakika sotelenir.
- 440 ml elma sirkesi, 75 ml su, yarım lt Pınar Krema, safran, tuz, biber ve yarım limon suyunu ilave edip bir kaşık yardımı ile karıştırılır.
- 5Orta ateşte kaynattıktan sonra, 8-10 dakika daha düşük ısıda kaynatılıp, ocaktan alınır.
- 6Hazırlanan ıstakozlu karışım ince bir süzgeç ile süzüldükten sonra, kenara alınır ve sıcak kalacak şekilde muhafaza edilir.
- 7Trüf mantarlı patates püresi için: Patatesler küp şeklinde doğranıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirilir; pişince süzülüp ayrı bir tencereye alınır.
- 8Sıcak süt, tereyağı, tuz, biber, muskat cevizi rendesi ve trüf mantarını eklenir.
- 9Orta ateşte, çırpma teli ile karıştırıp, pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek, yaklaşık 3-5 dakika çırpmaya devam ederek pişirilir.
- 10Izgara deniz levreğini hazırlamak için:Deniz levreği filetosundan 200 gr ağırlığında bir parça kesilir.
- 11Kesilen parça, zeytinyağı, yarım limon suyu, tane karabiber, tuz ve taze kekik ile 2 saat marine edilir.
- 12Marine edilen deniz levreği ızgarada mühürlendikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı sürülüp, fırında pişirmeye devam edilir.
- 13Deniz levreğinin kalınlık durumuna göre 3-4 dakika fırında bekletilir.
- 14Pazı Sotesi için: Soğan ve sarımsak çok küçük doğranır.
- 15Pazılar, kökleri ve sert damarlarından arındırılıp, iyice yıkanır.
- 16Morel mantarlarınıngözenekleri temizlenip, iyice yıkanır.
- 17Kızgın bir tavada morel mantarlarının her iki yanı eşitşekilde kızartılır.
- 18Soğan ve sarımsakları eklendikten sonra pazı yaprakları da eklenip, tuz vebiber ile tatlandırılır.
- 191 dakika daha sotelenip, servis edilir.
- 20Sunum için:Hazırlanan garnitürler bir tabağa alınıp, deniz levreği pazı sotesinin üzerine yerleştirilir.
- 21Hazırlanan safranlı ve Pınar Kremalı ıstakoz sos ve taze shiitake mantarlarıyla süslenerek servis edilir.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri ve Balık
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



