Paylaş
- 320
- 1
- Kaydet
Sushi Maki Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g sushi pirinci
400 g su
2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 dilim istakoz surimi
1 adet salatalık
1 adet kapya biber
1 adet havuç
1 adet avakado
1 tatlı kaşığı wasabi
2 yemek kaşığı soya sos
3-4 yemek kaşığı Gari(Zencefil Turşusu)
4 yemek kaşığı masago
2 adet nori ( kurutulmuş deniz yosunu)
1 kase su (elimizi ıslatmak için)
1 adet bambu hasır
Sushi Maki Nasıl Yapılır?
- 1Pirinç ve suyu bir tencerede Kısık Ateş'te karıştırarak kontrollü bir şekilde haşlıyoruz.
- 2Sirke,tuz ve şekeri küçük bir tencerede kaynama noktasına getiriyoruz.
- 3Haşlanan pirinci ocaktan geniş bir kaba alıyoruz ilk sıcaklığı gidince sirkeli sosu pirince yediriyoruz.
- 4Üzerini streçleyip 15-20 dk dinlendiriyoruz.
- 5Sebze ve balıkları ince uzun şekilde doğruyoruz.
- 6İçine koyacağımız malzemeleri,soğuyan pirinci, 1 kase suyu ve bambu hasırı önümüze alıyoruz.
- 7Bambu hasırın üzerine nori yaprağını parlak kısmı alta gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
- 8Parmaklarımızı ıslatıp bir avuç pirinci üzerine yayıyoruz. Dilediğimiz malzemeyi heryere eşit serip bambu hasırı bir tur çeviriyoruz.
- 9Her bir tur ileri adım attırdıgımızda hafifce sıkıp sona doğru sarıyoruz.
- 10Pirincin dışarıda olmasını istiyorsak aynı işlemi uyguluyoruz fakat nori yapragının üzerine pirinci yaydıgımızda ters çevirip yosun altta pirinç üstte kalacak şekilde çevirip daha sonra malzemeleri ekleyip sarıyoruz.
- 11Gari,wasabi,soya sos ve masagoyla servis ediyoruz. Afiyet Olsun.
Sushi Maki Püf Noktası
Pirinci elimize almadan önce mutlaka elimizi ıslatmalıyız çünkü ıslatmadığımızda pirinç elimize yapışacak ve norinin üstüne yaymamız zorlaşacaktır.
Elif Kul
Yiyecek İçecek Hizmetleri/Mutfak Öğrencisi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diger
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





