Paylaş
- 368
- 2
- Kaydet
Ekşi Kremalı Taze Bakla Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g. taze bakla
1 adet küçük boy kuru soğan
2 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak (kıyılmış)
1-2 g. tuz
500 ml su
24 g. un
1 adet limonun suyu
Ekşi Kremalı Taze Bakla Nasıl Yapılır?
- 1Geniş ve derin bir kâseye suyu koyun.
- 22 çorba kaşığı un ve 1 limonun suyunu koyup çırpın.
- 3Baklaların iki başlarını ve yan kılçıklarını kesin.
- 4Ayıkladığınız baklaları unlu limonlu suyun içinde bekletin.
- 5Kuru soğanları piyazlık doğrayın.
- 6Zeytinyağını bir tencereye ekleyin.
- 7Kuru soğanları ve sarımsakları 1-2 dakika zeytinyağı ile kavurun.
- 8Baklaları sudan çıkartın.
- 9Kuru soğanlarla beraber 1-2 dakika daha kavurun.
- 10Taze soğanları ve dereotunu ince ince kıyın.
- 11Baklaların üzerine; kıyılmış taze soğanı, dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın.
- 121 su bardağı kadar unlu, limonlu su, 1 su bardağı da normal su ve krema koyup, kapağını kapatarak pişirin.
- 13Baklalar iyice piştikten sonra, tencerede ağzı kapalı olarak soğutun.
- 14Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyerek servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diger
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





