Tarif

Ekşi Kremalı Taze Bakla

<p>Baklanın yeni hali</p>
20 Dakika
2-4 Kişilik
Diger
Tencere
Paylaş
  • 368
  • 2
  • Kaydet

Ekşi Kremalı Taze Bakla Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g. taze bakla
1 adet küçük boy kuru soğan
2 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak (kıyılmış)
1-2 g. tuz
500 ml su
500 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar
24 g. un
1 adet limonun suyu

Ekşi Kremalı Taze Bakla Nasıl Yapılır?

  • Geniş ve derin bir kâseye suyu koyun.
  • 2 çorba kaşığı un ve 1 limonun suyunu koyup çırpın.
  • Baklaların iki başlarını ve yan kılçıklarını kesin.
  • Ayıkladığınız baklaları unlu limonlu suyun içinde bekletin.
  • Kuru soğanları piyazlık doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tencereye ekleyin.
  • Kuru soğanları ve sarımsakları 1-2 dakika zeytinyağı ile kavurun.
  • Baklaları sudan çıkartın.
  • Kuru soğanlarla beraber 1-2 dakika daha kavurun.
  • Taze soğanları ve dereotunu ince ince kıyın.
  • Baklaların üzerine; kıyılmış taze soğanı, dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • 1 su bardağı kadar unlu, limonlu su, 1 su bardağı da normal su ve krema koyup, kapağını kapatarak pişirin.
  • Baklalar iyice piştikten sonra, tencerede ağzı kapalı olarak soğutun.
  • Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diger

Protein Truffle
15 Dakika
10-12 Kişilik
255 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Ice Latte
10 Dakika
2-4 Kişilik
277 Görüntüleme
Balkabaklı Pie
60 Dakika
8-10 Kişilik
308 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.