Paylaş
- 278
- 2
- Kaydet
Pınar Labneli Margherita Pizza Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet domates rendesi
1/2 demet fesleğen
1 diş ince kıyılmış sarımsak
4 g toz şeker
20 g zeytinyağı
1-2 g tuz ve çekilmiş tane karabiber
1 kg un
650 ml su
20 g maya
40 g şeker
25 g zeytinyağı
20 g tuz
1 paket Pınar Labne
3-4 adet kiraz domates
Pınar Labneli Margherita Pizza Nasıl Yapılır?
- 1Un, maya, toz şeker ve tuzu bir kabın içinde karıştırın.
- 2Yavaş yavaş suyu ilave ederek yoğurun.
- 3Son olarak zeytinyağını ilave edin ve yoğurun.
- 4Hamur kıvamına geldiğinde dinlenmesi için bir kenara alın.
- 5Bir tavaya bir kaç kaşık zeytinyağı ekleyin, sarımsakları kokusu çıkana kadar yaklaşık 30 saniye kızartın.
- 6Daha sonra domates rendesini, şekeri, tuzu ve çekilmiş tane karabiberi ekleyin.
- 7Suyu çekene kadar 10 dakika hızlı ateşte pişirin altını kapatın.
- 8Bu esnada içine ince kıydığınız fesleğenleri ekleyin.
- 9Hamuru bezelere ayırın.
- 10Hamurlarınızı istediğiniz kalınlıkta ve yuvarlak şekilde açın.
- 11Hamurun üzerine domates sos sürün ve rendelenmiş Pınar Taze Kaşar serpin.
- 12Önceden ısıtılmış 220 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
- 13Hazır olan pizzayı servis tahtasına alın ve üzerine Pınar Labne peyniri ve kiraz domatesler ekleyin.
- 14Arzu ettiğiniz taze baharat yapraklarını serperek servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?




