Paylaş
- 278
- 0
- Kaydet
Pınar Labne Pizza Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
1/2 paket yaş maya
4-5 g (1 tatlı kaşığı) toz şeker
25 gr ayçiçek yağı
75 gr ılık su
1-2 g tuz
2 adet kültür mantarı
4 adet cherry domates
1/2 adet sarı biber
1/2 adet kırmızı biber
1 adet kırmızı soğan
8 adet taze fesleğen yaprakları
Pınar Labne Pizza Nasıl Yapılır?
- 1Bir hamur yoğurma kabına unu alın.
- 2Üzerine tuz ve toz şekerserpin.
- 3Ortasını havuz şeklinde açıp yaş mayayı koyun.
- 4Yaşmayanın üzerine yağı dökün.
- 5Ilık su dökerek sadece ortadaki malzemeleri maya eriyene kadar yoğurun. Maya eridikten sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam edin.
- 6Kıvamınagöre ılık su ekleyerek hamuru yoğurun.
- 7Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde üzerini streç film ile kapatın ve yarımsaat kadar mayalanmaya bırakın.
- 8Mantarları dilimleyin.
- 9Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin.
- 10Renkli biberleri jülyen doğrayın. Kırmızı soğanı halka doğrayın.
- 11Hamurun içindeki havayı almak için hamuru 5 dakika yoğurun ve un serptiğiniz tezgahta merdane yardımıyla ince açın.
- 12Hamuru yağlı kağıt serili fırıntepsisine yerleştirin.
- 13Pınar Labne ve Pınar Krema’yı bir kasede karıştırın ve hamurun üzerine yayın.
- 14Kırmızı soğan, renkli biberler ve kültür mantarlarını hamura yerleştirin.
- 15Cherry domatesleri de yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-30 dakika pişirin.
- 16Fırından çıkınca taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




