Tarif

Patatesli Çıtır Börek

<p>Anne böreği lezzetinde enfes Patatesli Çıtır Börek tarifi.</p>
40 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Patatesli Çıtır Börek
Paylaş
  • 379
  • 0
  • Kaydet

Patatesli Çıtır Börek Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 paket hazır baklava yufkası
50 g sıvıyağ
100 g erimişPınar Tereyağ
Pınar
2 adet yumurta
4-5 adet patates
1 adet soğan
50 ml Pınar Süt
Pınar
3 g tuz
2 g karabiber

Patatesli Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesli harcını hazırlayın.
  • Bunun için patatesleri haşlayıp ezin soğanı küçük küçük doğrayın, sıvı yağ ile kavurun.
  • Sonra kenara alın ve içine ezilmiş patatesi ve diğer iç harcı malzemelerini de ekleyip karıştırın.
  • Sıvı yağ, erimiş tereyağı karıştırın.
  • Yufkayı paketinden çıkarın ve 1 yufkayı alıp tezgaha serin üzerine yağlı karışımdan fırça yardımı ile sürün.
  • Sonra diğer yufkayı da üzerine yerleştirin ve tekrar yağlı karışımdan sürün bu işlemi 4 yufka olacak şekilde tekrarlayın.
  • Dördüncü yufkanın üzerine de yağlı karışımdan sürüp yufkayı ortadan yanlamasına ikiye bölün ve uç kısımlarına patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve bıçak yardımı ile parmak büyüklüğünde kesip tepsiye yerleştirin .
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin ve 200 dereceli fırında pişirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik
302 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Kayseri Mantı
10 Dakika
8-10 Kişilik
283 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Kolay Ispanaklı Börek
45 Dakika
2-4 Kişilik
314 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.