Paylaş
- 379
- 0
- Kaydet
Patatesli Çıtır Börek Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 paket hazır baklava yufkası
50 g sıvıyağ
2 adet yumurta
4-5 adet patates
1 adet soğan
3 g tuz
2 g karabiber
Patatesli Çıtır Börek Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle patatesli harcını hazırlayın.
- 2Bunun için patatesleri haşlayıp ezin soğanı küçük küçük doğrayın, sıvı yağ ile kavurun.
- 3Sonra kenara alın ve içine ezilmiş patatesi ve diğer iç harcı malzemelerini de ekleyip karıştırın.
- 4Sıvı yağ, erimiş tereyağı karıştırın.
- 5Yufkayı paketinden çıkarın ve 1 yufkayı alıp tezgaha serin üzerine yağlı karışımdan fırça yardımı ile sürün.
- 6Sonra diğer yufkayı da üzerine yerleştirin ve tekrar yağlı karışımdan sürün bu işlemi 4 yufka olacak şekilde tekrarlayın.
- 7Dördüncü yufkanın üzerine de yağlı karışımdan sürüp yufkayı ortadan yanlamasına ikiye bölün ve uç kısımlarına patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve bıçak yardımı ile parmak büyüklüğünde kesip tepsiye yerleştirin .
- 8Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin ve 200 dereceli fırında pişirin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




