Tarif

Gelin Tatlısı

<p>Tel kadayıflı muhallebi Gelin Tatlısı geleneksel mutfağımızın hem göze hem damaklara hitap eden muhteşem tarifleri arasındadır.</p>
20 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlılar
Tencere
Gelin Tatlısı
Paylaş
  • 350
  • 1
  • Kaydet

Gelin Tatlısı Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 kg Süt
250 g un
250 g Seker
2 gr vanilya
300 g tel kadayıf
250 g karışık kuruyemis (fındık,ceviz,fıstık)
300 g tereyağ
400 g fıldisi kuvertur

Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Süt, un, şeker, vanilya karıştırılarak kaynatılır.
  • Altı kapandıktan sonra kuvertur sütün icine dökülüp eritilir.
  • Kaselere dökülür.
  • Tereyağ ayrı bir tencerede eritilip, tel kadayıf ve kuruyemişle renk alana kadar kavrulup,süzülür.
  • Soğuyan kaselerin üzerlerini kapatacak şekilde eser miktarda koyulur.
  • Servise hazır.

Gelin Tatlısı Püf Noktası

Unun kokusu gidene kadar kaynatılır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Osman Vnlg
Osman Vnlg
Patiseri Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Labneli Çıtır Kabak
15 Dakika
2-4 Kişilik
251 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Tiramisu
70 Dakika
2-4 Kişilik
375 Görüntüleme
Labneli Petibör Tatlısı
30 Dakika
4-6 Kişilik
324 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.