Paylaş
- 350
- 1
- Kaydet
Gelin Tatlısı Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 kg Süt
250 g un
250 g Seker
2 gr vanilya
300 g tel kadayıf
250 g karışık kuruyemis (fındık,ceviz,fıstık)
300 g tereyağ
400 g fıldisi kuvertur
Gelin Tatlısı Nasıl Yapılır?
- 1Süt, un, şeker, vanilya karıştırılarak kaynatılır.
- 2Altı kapandıktan sonra kuvertur sütün icine dökülüp eritilir.
- 3Kaselere dökülür.
- 4Tereyağ ayrı bir tencerede eritilip, tel kadayıf ve kuruyemişle renk alana kadar kavrulup,süzülür.
- 5Soğuyan kaselerin üzerlerini kapatacak şekilde eser miktarda koyulur.
- 6Servise hazır.
Gelin Tatlısı Püf Noktası
Unun kokusu gidene kadar kaynatılır.
Osman Vnlg
Patiseri Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




