- Tarifler
- Atıştırmalıklar
- Kızılcıklı Bar
Tarif
Kızılcıklı Bar
<p>Hem tatlı hem lezzetli bir atıştırmalık, Kızılcıklı Bar tarifi.</p>
50 Dakika
10-12 Kişilik
Atıştırmalıklar
Fırın

Paylaş
- 291
- 1
- Kaydet
Kızılcıklı Bar Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tereyağı
400 g yulaf
7 g karbonat
400 g kurutulmuş kızılcık
350 g şeker
230 g un
15 g rendelenmiş limon kabuğu
7 g vanilya
1 adet yumurta
Kızılcıklı Bar Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180 °C ısıtın.
- 2Büyük bir kasede yağ ve kahverengi şekeri karıştırın.
- 3Yulaf ezmesini, 210 g unu ve karbonatı da karıştırın.
- 4Karışımın yarısını yağlanmamış dikdörtgen şeklindeki tepsiye basın.
- 510-12 dakika altın rengine dönene kadar pişirin.
- 6Kalan malzemeyi büyük bir kapta karıştırın.
- 7Pişmiş tartın üzerine dökün.
- 8Dolgunun üstüne kalan yulaf karışımını dökün.
- 925-30 dakika ya da üstü altın kahverengine dönüşünceye kadar pişirin.
- 10Tamamen soğutun ve 32 bar çıkacak şekilde kesin.
Kızılcıklı Bar Püf Noktası
13x9x2 inç tepsi ile pişiriniz.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Atıştırmalıklar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



