Paylaş
- 341
- 4
- Kaydet
Kebap Üçlüsü Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g. dana kıyma
1 diş sarımsak
10 g. tuz
5 g. karabiber
100 g. tavuk göğsü
1/2 demet maydanoz
1 diş sarımsak
10 g. tuz
5 g. karabiber
200 g. somon
10 g. dereotu
1 adet yumurta
5 g. un
10 g. tuz
5 g. karabiber
Kebap Üçlüsü Nasıl Yapılır?
- 1Kuşbaşı etleri zırhlı bıçağımızla kıyma haline getiriyoruz .Sonra ezdiğimiz sarımsaklarımızı, tuzu ve karabiberi ekleyip birbirleriyle özdeşleştiriyoruz. Hazırladığımız malzemeyi bambu şişe ya da tahta şişlere takarak kebap şeklini veriyoruz.
- 2Yağı ve kıkırdağı alınmış tavuk göğüsünü önce bıçakla küçük parçalara ayırıp sonra diğer malzemeleri katarak zırh yardımıyla kıyma haline getiriyoruz. Çöp şişe takarak kebap şeklini veriyoruz.
- 3Derisi ve kılçığı alınmış temizlenmiş somon filetosunu yukarıdaki işlemin aynısı yapıyoruz.Tek farkı somon etinin yağlı olasından dolayı kıyma kıvamına getirilirken özdeşleşmemesi ve çabuk dağılmasından dolayı un ve yumurta katıyoruz.Izgarada pişirilen kebaplarımızın yanına bulgur veya beyaz pilav eşliğinde servisimizi sunabiliriz.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




