Tarif

Kuzu Tandır

<p>Davet sofralarında misafirlerinizin unutamayacakları muhteşem lezzet önerimiz Kuzu Tandır tarifidir.</p>
40 Dakika
4-6 Kişilik
Etler
Fırın
Paylaş
  • 372
  • 2
  • Kaydet

Kuzu Tandır Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g Pınar Tereyağ
Pınar
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
1 adet kuzu kol
4-6 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
5 g pul biber
6-7 adet tane karabiber
10 g tuz

Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tavada eritin.
  • Bu esnada kuzu kolu tuzlayın.
  • Tuzladığınız eti, tavadaki yağ eridikten sonra tavaya alın.
  • Arpacık soğanları, defne yaprağını ve tane karabiberleri tavadaki etin üzerine ekleyin.
  • Pul biberi de ekleyip eti mühürledikten sonra malzemeleri fırın tepsisine alın.
  • Eti pişirdiğiniz tava içine Pınar Ekşi Krema, su ve tereyağı ekleyerek etin sosunu hazırlayın.
  • Hazırladığınız sosu, fırın tepsisindeki etin üzerine dökün.
  • Fırında pişirdiğiniz eti dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Kuzu Tandır Püf Noktası

Kuzu kolu kemiğiyle birlikte pişirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Beğendili Köfte
25 Dakika
2-4 Kişilik
289 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Orman Kebabı
45 Dakika
2-4 Kişilik
325 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Türk Usulü Kiş
25 Dakika
2-4 Kişilik
284 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.