Paylaş
- 372
- 2
- Kaydet
Kuzu Tandır Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuzu kol
4-6 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
5 g pul biber
6-7 adet tane karabiber
10 g tuz
Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını tavada eritin.
- 2Bu esnada kuzu kolu tuzlayın.
- 3Tuzladığınız eti, tavadaki yağ eridikten sonra tavaya alın.
- 4Arpacık soğanları, defne yaprağını ve tane karabiberleri tavadaki etin üzerine ekleyin.
- 5Pul biberi de ekleyip eti mühürledikten sonra malzemeleri fırın tepsisine alın.
- 6Eti pişirdiğiniz tava içine Pınar Ekşi Krema, su ve tereyağı ekleyerek etin sosunu hazırlayın.
- 7Hazırladığınız sosu, fırın tepsisindeki etin üzerine dökün.
- 8Fırında pişirdiğiniz eti dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Kuzu Tandır Püf Noktası
Kuzu kolu kemiğiyle birlikte pişirin.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




