Tarif

Kabak Reçeli

<p>Nefis kabak reçeli tarifi.</p>
80 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Tencere
Kabak Reçeli
Paylaş
  • 336
  • 0
  • Kaydet

Kabak Reçeli Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg bal kabağı
yarım kg sönmüş kireç
1 l su
300 g toz şeker
yarım adet limon suyu

Kabak Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağının kabuğunu soyup dilimleyin.
  • Kabakları kireç suyunda bir gece bekletin.
  • Sertleşen kabakları bol su ile yıkayın.
  • Kabakları yayvan bir tencereye dizin.
  • Üzerine toz şekeri ilave edip kısık ateşte kaynatın.
  • Reçel kıvamına gelince yarım limonun suyunu sıkıp ocaktan alın.
  • Ilıyınca kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.

Kabak Reçeli Püf Noktası

Reçel ılıyınca kavanoza aktarılmalı.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Şinasi Özmen
Şinasi Özmen
Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi
Kabak Tatlısı
30 Dakika
2-4 Kişilik
349 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik
328 Görüntüleme
Kuru Meyveli Granola Bar
20 Dakika
2-4 Kişilik
319 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.