Paylaş
- 336
- 0
- Kaydet
Kabak Reçeli Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg bal kabağı
yarım kg sönmüş kireç
1 l su
300 g toz şeker
yarım adet limon suyu
Kabak Reçeli Nasıl Yapılır?
- 1Bal kabağının kabuğunu soyup dilimleyin.
- 2Kabakları kireç suyunda bir gece bekletin.
- 3Sertleşen kabakları bol su ile yıkayın.
- 4Kabakları yayvan bir tencereye dizin.
- 5Üzerine toz şekeri ilave edip kısık ateşte kaynatın.
- 6Reçel kıvamına gelince yarım limonun suyunu sıkıp ocaktan alın.
- 7Ilıyınca kavanoza aktarın.
- 8Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.
Kabak Reçeli Püf Noktası
Reçel ılıyınca kavanoza aktarılmalı.
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




