Tarif
Fransız Tostu
Brioche ekmeği ile yapılan nefis bir Fransız tostu...
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60000000 Dakika
1 Kişilik
Etler
Karıştırma, Dondurma, Derin yağda kızartma
Paylaş
- 1B
- 2
- Kaydet
Fransız Tostu Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tost Ekmeği
2 adet Yumurta
1 tutam Vanilya
Brioche için
500 damla Un
70 ml Süt
Fransız tost karışımı için
1 adet vanilya çubuğu
3 adet Yumurta
Karamel sos için
50 g Toz şeker
200 g Tereyağ
Fransız Tostu Nasıl Yapılır?
- 1Brioche ekmeği için: Unu bir kaba koyup ortasını açın, tereyağı hariç bütün malzemeyi unun ortasına koyarak yoğurun. Ardından tereyağını da ekleyerek yoğurun. Hazır olan hamuru 20 dakika dinlendirin, hamuru kalıba koyarak tekrar mayalanması için oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Mayalandıktan sonra üstüne 1 adet yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 c fırında 30-35 dakika pişirin.
- 2Fransız tostu karışımı için: Süt ve kremayı karıştırın, 3 adet yumurtayı teker teker çırparak ekleyin. Esmer şeker, akçaağaç şurubu, vanilya çekirdeklerini de karıştırın ve tüm karışımın iyice harmanlandığından emin olun.
- 3Karamel sos için: Önce kremayı ocağa alın (ılık olacak). Şekeri derin bir tavada karamel yapın. Ocaktaki kremayı yavaşça karamele dökün, bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Biraz ılık olunca tereyağı ekleyip karıştırın ve buzdolabında 1 gece bekletin.
- 4Şekerli ceviz için: Bir tencerede şekeri ve suyu kaynatarak tatlının şerbetini hazırlayın.
- 5Tabağın ortasına bir miktar karamel sos koyun, üzerine Fransız tostunu yerleştirin.
- 650 g Pınar Beyaz peyniri ve kızartılmış şekerli cevizler ile servis edin.
Fransız Tostu Püf Noktası
Lorem
Ipsum
Dolor
Sit
- Ab
Cd
- Ef
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
3.5
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?




