Tarif
Fırında Karnabahar
<p>Fırında karnabahar tarifi için sos karışımı:2 yumurta // 1/2 ç.b. zeytinyağ // 1 su bardağı light süt // 6 y.k. light yoğurt // 1 tane orta boy soğan // 2.5 y.k. buğday unu // 2 y.k. mısır unu // 1 paprika biber // 1 demet maydonoz // 1 demet taze nane // 1 paket kabartma tozu // 1 t.k. tuz // 1 ç.k pul biber // 1 tutam karabiber // 1' er yemek kaşığı sarımsak ve pırasa tozu ( isteğe bağlı)Üzeri için:200 gr kaşar peyniri ( ya da beyaz peynir)</p>
30 Dakika
6-8 Kişilik
Diger
Fırın
Paylaş
- 285
- 7
- Kaydet
Fırında Karnabahar Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
700 g karnabahar
2 adet yumurta
50 ml zeytinyağı
200 ml light süt
1 adet soğan
270 g yoğurt
25 g buğday unu
16 g mısır unu
1 demet maydonoz
1 demet taze nane
1 paket kabartma tozu
2,3 g pul biber
10 g sarımsak tozu
10 g pırasa tozu
200 g kaşar
Fırında Karnabahar Nasıl Yapılır?
- 1maydonoz ve naneleri isteğe bağlı olarak ince ya da daha iri doğruyoruz
- 2karnabaharı minik parçalara bölüyoruz
- 3paprika biberi ve soğanı küp küp doğra
- 4tüm bu sos karışımını bir kapta karıştır
- 5Borcamın üzerine yağlı kağıdı koy
- 6üzerine minik parçacıklara ayırdığın karnabaharı koy
- 7üzerine sos karışımını dök
- 8önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişir
- 920 dakikada hazır
- 10rendelediğin kaşar peyniri ya da beyaz peyniri piştikten sonra serp 2 dakka da fırının sıcağında eriyecektir
- 11isteğe bağlı olarak - yanında çiğ ıspanak salatası içinde bol ceviz ve peynir ile muhteşem oluyor.
- 12Afiyet, Sağlıkla Olsun :)
Fırında Karnabahar Püf Noktası
Karnabaharı eğer daha yumuşak seviyorsanız, öncesinde haşlamanızı tavsiye ederim. Direk fırınladığınız zaman biraz daha diri oluyor. O yüzden damak zevkinize bırakıyorum.
Özgenur Bengisu
Fotoğrafçı
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diger
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.






