Tarif

Pınar Kremalı Kalamar Dolma

<p>Kendi mutfağınızın şefi olabilir, deniz ürünlerinde ustalığınızı herkese kanıtlayabilirsiniz :)</p>
25 Dakika
2-4 Kişilik
Diger
Soteleme
Pınar Kremalı Kalamar Dolma
Paylaş
  • 254
  • 0
  • Kaydet

Pınar Kremalı Kalamar Dolma Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy kalamar
25 g ceviz
200 g Pınar Krema
Pınar
20 g iç midye
20 g et karides
20 g levrek balığı
10 g maydanoz
5 g sarımsak
100 g hardal otu
01 g zeytinyağı
1-2 g deniz tuzu ve değirmen karabiber

Pınar Kremalı Kalamar Dolma Nasıl Yapılır?

  • Kalamar temizlenir ve temizlenirken çıkan baş bölgesi ayrılır.
  • İç midye, karides, levrek balığı ve kalamardan ayrılan baş kısmı brunuaz şeklinde doğranıp, bir tavaya alınır ve sotelenir.
  • Soteleme esnasında tavaya ceviz ve Pınar Krema’nın 100 gramı ilave edilir.
  • İyice karıştırılarak iç malzeme hazırlanır.
  • Hazırlanan iç malzeme, temizlenmiş kalamarın içerisine doldurulur.
  • Malzemenin dışarıya taşmaması için kalamarın ağzı kürdanla çapraz bir biçimde tutturulur.
  • Izgaraya alınan kalamarın üzerine ızgarada iz verildikten sonra bir tavaya alınır.
  • 100 gr daha Pınar Krema tavaya eklenir ve krema kalamarla bütünleşene kadar pişirilir.
  • Ayrı bir tavaya bir miktar sebze suyu konarak hardal otlarının rengi değişmeyecek şekilde sotelenir.
  • En son üzerine zeytinyağı, sarımsak, tuzve karabiber ilave edilir.
  • Hazırlanan hardal otları derin bir tabağa alınır ve üzerine dilimlenmiş kalamar dolma yerleştirilerek servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diger

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Ekşi Kremalı Sebze Sote
15 Dakika
2-4 Kişilik
325 Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Mahsülleri Güveç
60 Dakika
2-4 Kişilik
349 Görüntüleme
Balkabaklı Pie
60 Dakika
8-10 Kişilik
310 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.