Paylaş
- 252
- 1
- Kaydet
Ekşi Kremalı Kek Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
200 g bitter çikolata
40 g (4 yemek kaşığı) kakao
100 g (1 su bardağı) sıcak süt
150 g (3/2 su bardağı) toz şeker
200 g (2 su bardağı) un
1 paket kabartma tozu
Ekşi Kremalı Kek Nasıl Yapılır?
- 1Çikolatayı parçalayın.
- 2Sütü ısıtıp parçalanmış çikolatayı ve kakaoyu sütün içine atıp karıştırın.
- 3Bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış PINAR Tereyağı ve şekeri çırpın.
- 4Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
- 5Pınar Ekşi Krema’yı da ekleyin.
- 6Ardından un ve kabartma tozunu ekleyin.
- 7Soğuyan çikolatalı sütlü karışımı da kek harcına ekleyin.
- 8Tüm malzemeyi karıştırın.
- 9Yağlanmış kek kalıbına koyun.
- 10175 C ısınmış fırına keki koyup 40-50 dk pişirin.
- 11Kek piştiğinde fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
- 12Soğuyunca kalıptan çıkartıp servis tabağına alın.
- 13Üzerine dilediğiniz kadar PINAR Çikolata Sosu ve bitter çikolata koyarak dilimleyip servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




