Paylaş
- 339
- 1
- Kaydet
Paçanga Böreği Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet yufka
2 adet domates
2 adet sivri biber
20 ml zeytinyağ
100 g ayçiçek yağı
Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?
- 1Domatesi rendeleyip geniş bir tavada ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- 2Sivribiberleri ince ince doğrayın, tavada pişen domatese sivri biber ve zeytinyağını ekleyip 1-2 dakika daha pişirme işlemini uygulayın.
- 3Pınar gurme sucukları ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 4Yufkanın birini açın ilk önce ortadan ikiye kesin sonra her parçayı üç eşit parçaya kesin.
- 5Yufkanı alt kısmına hazırladımı iç malzemesinde 2 kaşık koyun üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kenarlarını iki tarafından kıvırarak yassı bir şekilde sigara böreği gibi sarın.
- 6Yufkanın uç kısmını kasedeki suya batırıp kapatın ve sarma işlemini tamamlayın.
- 7Kızgın yağda böreklerin iki tarafınıda kızartın ve kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




