Tarif

Paçanga Böreği

<p>Misafirlerimiz için en favori börek tarifi olan Paçanga Böreğini denemenizi ve ikram etmenizi tavsiye ederiz.</p>
35 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi
Tava
Paçanga Böreği
Paylaş
  • 339
  • 1
  • Kaydet

Paçanga Böreği Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet Pınar Gurme Sucuk
Pınar
2 adet yufka
2 adet domates
2 adet sivri biber
20 ml zeytinyağ
100 g ayçiçek yağı

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

  • Domatesi rendeleyip geniş bir tavada ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Sivribiberleri ince ince doğrayın, tavada pişen domatese sivri biber ve zeytinyağını ekleyip 1-2 dakika daha pişirme işlemini uygulayın.
  • Pınar gurme sucukları ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yufkanın birini açın ilk önce ortadan ikiye kesin sonra her parçayı üç eşit parçaya kesin.
  • Yufkanı alt kısmına hazırladımı iç malzemesinde 2 kaşık koyun üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kenarlarını iki tarafından kıvırarak yassı bir şekilde sigara böreği gibi sarın.
  • Yufkanın uç kısmını kasedeki suya batırıp kapatın ve sarma işlemini tamamlayın.
  • Kızgın yağda böreklerin iki tarafınıda kızartın ve kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Pınar Labne ve Pastırmalı Pide
266 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Ev Mantısı
45 Dakika
2-4 Kişilik
401 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Yufka İçinde Labneli Kırmızı Meyve
261 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.