Paylaş
- 261
- 1
- Kaydet
Keşkek Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g. et ( Kemikli veya kemiksiz)
600 g. aşurelik buğday
10 g. tuz
150 g. nohut
50 g. biber salçası
10 g. pul biber
Keşkek Nasıl Yapılır?
- 1Bir gece önceden su ekleyerek beklettiğiniz buğday ve nohutu süzüp düdüklü tencereye alın.
- 2Üzerine etleri yerleştirin ve ve tuzunu ekleyin.
- 3Üzerini yaklaşık 20 cm geçecek şekilde su ekleyin.
- 41 saat pişirmenin ardından altını kapatın.
- 5Keşkek sıcakken blender yardımıyla( veya sert uygun bir mutfak ekipmanı ile ezebilirsiniz.) malzemelerin biraz daha ezilmesini sağlayabilirsiniz.
- 6Tereyağını eritip içine biber salçasını ve pul biberi ekleyin.
- 7Servis yapacağınız tabağa aldınız keşkeğin üzerine tereyağını ekleyin.
- 8AFİYET OLSUN :)
Keşkek Püf Noktası
Buğday ve nohutun üzerine bir gece önceden su ekleyerek bekletirseniz daha güzel bir sonuç elde edebilirsiniz ve pişirme süreniz kısalır. İsterseniz hazırlamaya başlamadan önce de ocakta 30 dakika haşlayabilirsiniz.Yöresel olarak yapılan keşkeklerde taneli bir yapı olmamasına özen gösterilir siz de piştikten sonra keşkeğinizi isteğinize göre ezebilirsiniz. Keşkek Anadolu'da yüzlerce yıldır törensel yemeklerde sofraların aranan lezzeti olmuştur.Bereketi, birlikteliği, paylaşmayıve daha nicesini içinde barındırır. Sofralarınıza bereket, huzur ve mutluluk getirmesi dileği ile....
SEDANURGÜÇLÜ
Öğrenci
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diger
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




