- Tarifler
- Kek ve Kurabiyeler
- Çilekli Brownie
Tarif
Çilekli Brownie
<p>Tarife uyulduğu halde mükemmel sonuç alacağınız enfes Çilekli Brownie tarifi.</p>
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kek ve Kurabiyeler
Fırın

Paylaş
- 438
- 1
- Kaydet
Çilekli Brownie Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g bitter çikolata
90 g tereyağ
3 adet yumurta
150 g şeker
6 g toz vanilya
3 g tuz
140 g un
100 g beyaz çikolata (parçalanmış)
200 g çilek (küçük doğranmış)
200 g bitter çikolata (erimiş)
Çilekli Brownie Nasıl Yapılır?
- 1Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
- 220 cm'lik kare bir kek kalıbının tabanını ve yanlarını biraz yumuşak tereyağ ile yağlayıp, tabanından dışarıya doğru hafifçe sarkacak şekilde bir yağlı kağıdı kesip yerleştirin.
- 3Orta boy bir tencerede tereyağı eritin, ateşten alıp içine çikolataları ekleyin ve spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
- 4-Mikser kabında yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın.
- 5İçine yavaşça erimiş tereyağlı çikolatayı akıtarak, çırpmaya devam edin.
- 6Un, tuz ve beyaz çikolatayı da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.
- 7Kare kalıbınıza karışımı dökün ve fırında yaklaşık 35 - 40 dakika pişirin. (Brownie'de sevdiğiniz kıvam daha cıvıksa o zaman pişme sürenizi 30 dakikaya düşürebilirsiniz.)
- 8Çıkartıp soğumaya bırakın.
- 9Soğuyan brownie’nizin üzerine çilekleri ince bir katman halinde serin. (Tepeleme yapmayın)
- 10Benmari usulü veya mikrodalgada erittiğiniz çikolataları dökün ve ince bir katman halinde yayın.
- 11Buzdolabına yerleştirin. Çikolatası donduktan sonra sıcak sudan geçirip kuruladığınız bıçağınızla kesin ve servis edin :))
Elif Kul
Yiyecek İçecek Hizmetleri/Mutfak Öğrencisi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek ve Kurabiyeler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



