Tarif

Lokumlu Kurabiye

<p>Bayram ziyaretlerinde tatlı yiyelim tatlı konuşalım. :) Geleneksel tariflerden enfes "Lokumlu Kurabiye" tarifi sizlerle...</p>
45 Dakika
6-8 Kişilik
Kek ve Kurabiyeler
Fırın
Lokumlu Kurabiye
Paylaş
  • 278
  • 10
  • Kaydet

Lokumlu Kurabiye Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tereyağı
240 g su
20 g pudra şekeri
420 g un
7 g karbonat
1 paket çifte kavrulmuş lokum
1 paket ceviz
5 g tuz

Lokumlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ tencereye alınarak eritilir, üzerine bir su bardağı su ekleyerek kaynatılır.
  • Kaynadıktan sonra üzerine karbonat ve bir çimdik tuz atarak karıştırılır unu azar azar ekleyerek karıştırarak, ocaktan tencere alınır.
  • Üzerine pudra şekerini ilave ederek karıştırılır.
  • Elinizin dayanabileceği sıcaklıkta iken yoğurulur ve hamur soğumaya bırakılır.
  • Hamur soğuduktan sonra parçalar kopararak elinizde yuvarlayarak, içerisine ceviz ve lokum yerleştirilir.
  • Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizerek, 180 C'de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz.

Lokumlu Kurabiye Püf Noktası

Kurabiyeler pişer pişmez sıcakken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiyeler

Elif Kul
Elif Kul
Yiyecek İçecek Hizmetleri/Mutfak Öğrencisi
Çilekli Brownie
60 Dakika
4-6 Kişilik
439 Görüntüleme
Hasan Ulusoy
Hasan Ulusoy
Executive sous chef
Koko Miss
30 Dakika
4-6 Kişilik
357 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Kayısılı Islak Kek
65 Dakika
8-10 Kişilik
342 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.