- Tarifler
- Kek ve Kurabiyeler
- Lokumlu Kurabiye
Tarif
Lokumlu Kurabiye
<p>Bayram ziyaretlerinde tatlı yiyelim tatlı konuşalım. :) Geleneksel tariflerden enfes "Lokumlu Kurabiye" tarifi sizlerle...</p>
45 Dakika
6-8 Kişilik
Kek ve Kurabiyeler
Fırın

Paylaş
- 278
- 10
- Kaydet
Lokumlu Kurabiye Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tereyağı
240 g su
20 g pudra şekeri
420 g un
7 g karbonat
1 paket çifte kavrulmuş lokum
1 paket ceviz
5 g tuz
Lokumlu Kurabiye Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağ tencereye alınarak eritilir, üzerine bir su bardağı su ekleyerek kaynatılır.
- 2Kaynadıktan sonra üzerine karbonat ve bir çimdik tuz atarak karıştırılır unu azar azar ekleyerek karıştırarak, ocaktan tencere alınır.
- 3Üzerine pudra şekerini ilave ederek karıştırılır.
- 4Elinizin dayanabileceği sıcaklıkta iken yoğurulur ve hamur soğumaya bırakılır.
- 5Hamur soğuduktan sonra parçalar kopararak elinizde yuvarlayarak, içerisine ceviz ve lokum yerleştirilir.
- 6Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizerek, 180 C'de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz.
Lokumlu Kurabiye Püf Noktası
Kurabiyeler pişer pişmez sıcakken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek ve Kurabiyeler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



