- Tarifler
- Kek ve Kurabiyeler
- Kayısılı Islak Kek
Tarif
Kayısılı Islak Kek
<p>Kayısı mevsiminde lezzetli bir tatlı sizlerle...:)</p>
65 Dakika
8-10 Kişilik
Kek ve Kurabiyeler
Fırın

Paylaş
- 341
- 6
- Kaydet
Kayısılı Islak Kek Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 paket bitter çikolata
250 g margarin
5 adet yumurta
52 g toz şeker
140 g un
160 g toz badem
4 g kabartma tozu
250 g kayısı
Kayısılı Islak Kek Nasıl Yapılır?
- 1Margarin ve çikolatayı ısıya dayanıklı cam bir kaseye alıp benmari usulü eritilir
- 2Yumurta ve toz şekeri mikserle karıştırılır
- 3Un, kabartma tozu, badem ve eriyen margarin ile çikolatayı sırayla yumurtaya eklenir
- 4Kayısılar bölünüp çekirdekleri çıkarılır.
- 523 cm'lik kalıbı yağlanır ve kayısıları kalıbın dibine sıralanır ve üzerine hamur boşaltılır
- 6Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 40-45 dakika kadar pişirilir. Daha sonra ılık olarak servis yapılır
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek ve Kurabiyeler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.



