Tarif

Kayısılı Islak Kek

<p>Kayısı mevsiminde lezzetli bir tatlı sizlerle...:)</p>
65 Dakika
8-10 Kişilik
Kek ve Kurabiyeler
Fırın
Kayısılı Islak Kek
Paylaş
  • 341
  • 6
  • Kaydet

Kayısılı Islak Kek Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 paket bitter çikolata
250 g margarin
5 adet yumurta
52 g toz şeker
140 g un
160 g toz badem
4 g kabartma tozu
250 g kayısı

Kayısılı Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Margarin ve çikolatayı ısıya dayanıklı cam bir kaseye alıp benmari usulü eritilir
  • Yumurta ve toz şekeri mikserle karıştırılır
  • Un, kabartma tozu, badem ve eriyen margarin ile çikolatayı sırayla yumurtaya eklenir
  • Kayısılar bölünüp çekirdekleri çıkarılır.
  • 23 cm'lik kalıbı yağlanır ve kayısıları kalıbın dibine sıralanır ve üzerine hamur boşaltılır
  • Önceden ısıtılmış 180 C'lik fırında 40-45 dakika kadar pişirilir. Daha sonra ılık olarak servis yapılır

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiyeler

Elif Kul
Elif Kul
Yiyecek İçecek Hizmetleri/Mutfak Öğrencisi
Çilekli Brownie
60 Dakika
4-6 Kişilik
439 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Lokumlu Kurabiye
45 Dakika
6-8 Kişilik
277 Görüntüleme
Çikolatalı Kırmızı kadife kurabiye
342 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.