Tarif

Beğendili Köfte

<p>Akşam yemeklerinde vazgeçilmeziniz olacak pratik ve lezzetli Beğendili Köfte tarifi.</p>
25 Dakika
2-4 Kişilik
Etler
Kavurma
Beğendili Köfte
Paylaş
  • 290
  • 1
  • Kaydet

Beğendili Köfte Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g orta yağlı kıyma (dana döş/kuzu karışık)
6 dilim bayat ekmek içi
1 adet küçük boy kuru soğan
1-2 g tuz
1-2 g karabiber
1-2 g kimyon
4 adet orta boy patlıcan
150 g (3/2 su bardağı) un
10 g (1 yemek kaşığı) Pınar Tereyağı
Pınar
150 g (3/2 su bardağı) Pınar Süt
Pınar
30 g (3 yemek kaşığı) rendelenmiş Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
1-2 g tuz
1-2 g taze çekilmiş tane karabiber
10 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
40 g (4 yemek kaşığı) Pınar Yoğurt
Pınar
1 diş rendelenmiş sarımsak
40 g (4 yemek kaşığı) domates sos
30 g (3 yemek kaşığı) zeytinyağı
1-2 g acı toz kırmızı biber
1-2 g nane

Beğendili Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kabuk kısımları alınan bayat ekmek içleri suyla ıslatıldıktan sonra yumuşamaya bırakılır.
  • Kuru soğan ince rende ile rendelenir.
  • Dana, kuzu etive karışık orta yağlı kıyma bir karıştırma kabına alınır.
  • Kimyon, rendelenmiş kuru soğan, sıvı yağ, tuz, karabiber bir kapta karıştırılır.
  • Suda bekletilen bayat ekmeğin suyu sıkılır ve köfte harcına ilave edilir.
  • Köfte harcı 15-20 dakika kadar yoğurulur.
  • Köfte macun kıvamına getirilir.
  • Buzdolabında 40 dakika dinlendirilmeye bırakılır.
  • Izgara ya da ocak üzerinde özel köz aparatında patlıcanlar pişirilir.
  • Kısa süre karton ya da naylon poşette bekletilir.
  • Terleyen kabuklar soyulur.
  • Küçük parçalara bölünür.
  • Pınar Tereyağı küçük tencerede eritilir.
  • Eriyen Pınar Tereyağı'nda un kavrulur.
  • Közlenmiş patlıcanlara soğuk Pınar Süt ilave edilir.
  • Beğendi karışımı kısık ateşte kaynatılır.
  • Pınar Kaşar Peyniri, tuz, taze çekilmiş tane karabiber eklenir.
  • Pişirme işleminden sonra ocaktan alınır.
  • Buzdolabında dinlendirilen köfte harcı ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
  • Köftelere yassı şekil verilir ve önceden yağlanıp kızdırılmış bir ızgara döküm tavada arkalı önlü ters çevirerek yüksek ateşte pişirilir.
  • Beğendi servis tabaklarına paylaştırılır.
  • Kızarmış köfteler yerleştirilir.
  • Rendelenmiş sarımsaklı Pınar Yoğurt çırpılır ve domates sosla süslenir.
  • Kızgın zeytinyağında acı toz kırmızı biber yakılır.
  • Nane ve Pınar Ekşi Krema ile son dokunuşlar yapılır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kebap Üçlüsü
60 Dakika
2-4 Kişilik
342 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Misket Köfte
20 Dakika
2-4 Kişilik
405 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Domates Soslu Misket Köfte
20 Dakika
2-4 Kişilik
493 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.