Paylaş
- 307
- 1
- Kaydet
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g. taze kadayıf
100 g. tereyağı
250 g. tuzsuz eriyebilen künefelik peynir
6 adet küçük künefe kabı veya tepsi
50 g. tereyağı (küçük küçük doğranıp oda ısısında yumuşatılmış)
12 bal bal
240 g. toz şeker
1 gr su
2 g. limon suyu
Ballı ve Ekşi Kremalı Künefe Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle şerbetini hazırlamak için tencereye toz şeker ve su konulup kaynatın.
- 2Kaynamaya başlayınca içerisine birkaç damla limon suyu sıkılıp ocağın altını kısın.
- 3Kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatılan şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- 4Küçük bir kapta 50 gram tereyağı ve 1 yemek kaşığı pekmez iyice karıştırın.
- 5Kadayıfları didikleyip birbirinden ayırın ve küçük küçük doğranıp tepsi üzerine alın.
- 6Üzerlerine eritilmiş 100 gr. tereyağı dökülüp iyice harmanlayın Künefe kaplarının içleri ve yanları ballı tereyağı ile bolca yağlayın.
- 7İçerisine bir miktar kadayıf konulup yaydırın ve başka bir künefe kabı ile üzerine bastırılıp sıkıştırın.
- 8Sıkıştırılan kadayıfların üzerine peynir dilimleri koyun. (Peynir dilimleri çok fazla kenarlara taşmasın.)
- 9Peynirlerin üzerine tekrar kadayıf koyun ve üzerine künefe kabıyla bastırılıp iyice sıkışmasını sağlayın.
- 10Kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin ve üzerine yağlanmış künefe kabı kapatılıp ters çevirin.
- 11Diğer yüzü de kızarınca ocaktan alın ve hemen üzerine 1 kepçe ılık şerbet dökün. Pişen künefenizi ekşi krema ile servis edin.
Kısık Ateş
Moderator
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.





