Paylaş
- 473
- 2
- Kaydet
Aşure Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg aşurelik buğday
2250 g toz şeker
200 g kuru fasulye
200 g nohut
150 g pirinç
180 g sarı üzüm
200 g kayısı
200 g incir
100 g kuş üzümü
5-6 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 adet portakal kabuğu rendesi
30-36 g bal
Aşure Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle kuru fasulye ve nohutu akşamdan ılık suda ıslatın.
- 2Buğday ve pirinci 6 litre su ile tencereye koyun.
- 3Orta ateşte dumanı çıkıncaya kadar bekletin. Dumanı çıkar çıkmaz ateşi kapatıp, kapağını hiç açmadan bir gece bekletin.
- 4Ertesi gün, tencereyi açın. Eğer buğdaylar dağılmış ise, aşure yapmaya başlayabilirsiniz. Eğer diri ise dağılıncaya kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
- 5Kuru fasulye ve nohutu haşlayın.
- 6Kuru kayısıları iri iri doğrayınve 15 dk. kaynar suda bekletin
- 7Kuş üzümlerini de 10 dk. kadar ılık suda bekletin.
- 8Kuru incirleri küp küp bölün ve kaynar suda 15-20 dk. (yumuşayıncaya kadar) bekletin.
- 9Buğdaylar dağılmış ise, 3 litre su ekleyerek, orta ateşte kaynatmaya başlayın.
- 10Kaynamaya başlayınca, nohutu ve fasulyeyi ekleyin.
- 11Hiç beklemeden, (ıslattığınız, sularını süzerek) kuş üzümünü, portakal kabuğu rendesini, karanfili, tarçını, inciri, sarı üzümü ve kayısıları ekleyin.
- 12Şekeri de ekleyin ve ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
- 13Yaklaşık 20-25 dk. pişirin.
- 14Toplamda 40-45 dk. pişirdikten sonra ocağı kapatın.
- 15Pişen aşurenin üzerine 2-3 yemek kaşığı bal ilave edin.
Aşure Püf Noktası
Süslemek için nar tanesi, fındık, badem, ceviz, hindistan cevizi kullanabilirsiniz.
Islatılacak malzemelerin 1 gece önceden suda bekletilmesi gerekir.
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




