Tarif

Aşure

<p>Komşuluğun, dostluğun, bereketin simgesi ikramımız Aşure tarifidir, mutlaka denemelisiniz.</p>
60 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlılar
Açık Ateşte
Aşure
Paylaş
  • 473
  • 2
  • Kaydet

Aşure Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg aşurelik buğday
2250 g toz şeker
200 g kuru fasulye
200 g nohut
150 g pirinç
180 g sarı üzüm
200 g kayısı
200 g incir
100 g kuş üzümü
5-6 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 adet portakal kabuğu rendesi
30-36 g bal

Aşure Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru fasulye ve nohutu akşamdan ılık suda ıslatın.
  • Buğday ve pirinci 6 litre su ile tencereye koyun.
  • Orta ateşte dumanı çıkıncaya kadar bekletin. Dumanı çıkar çıkmaz ateşi kapatıp, kapağını hiç açmadan bir gece bekletin.
  • Ertesi gün, tencereyi açın. Eğer buğdaylar dağılmış ise, aşure yapmaya başlayabilirsiniz. Eğer diri ise dağılıncaya kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Kuru fasulye ve nohutu haşlayın.
  • Kuru kayısıları iri iri doğrayınve 15 dk. kaynar suda bekletin
  • Kuş üzümlerini de 10 dk. kadar ılık suda bekletin.
  • Kuru incirleri küp küp bölün ve kaynar suda 15-20 dk. (yumuşayıncaya kadar) bekletin.
  • Buğdaylar dağılmış ise, 3 litre su ekleyerek, orta ateşte kaynatmaya başlayın.
  • Kaynamaya başlayınca, nohutu ve fasulyeyi ekleyin.
  • Hiç beklemeden, (ıslattığınız, sularını süzerek) kuş üzümünü, portakal kabuğu rendesini, karanfili, tarçını, inciri, sarı üzümü ve kayısıları ekleyin.
  • Şekeri de ekleyin ve ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Yaklaşık 20-25 dk. pişirin.
  • Toplamda 40-45 dk. pişirdikten sonra ocağı kapatın.
  • Pişen aşurenin üzerine 2-3 yemek kaşığı bal ilave edin.

Aşure Püf Noktası

Süslemek için nar tanesi, fındık, badem, ceviz, hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

Islatılacak malzemelerin 1 gece önceden suda bekletilmesi gerekir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Künefe
35 Dakika
4-6 Kişilik
352 Görüntüleme
Fırında Bal Kabağı
45 Dakika
2-4 Kişilik
325 Görüntüleme
Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Kirazlı Güllaç
20 Dakika
8-10 Kişilik
332 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.