Tarif

Portakallı Havuç Reçeli

<p>Leziz portakallı havuç reçeli tarifi.</p>
70 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Tencere
Portakallı Havuç Reçeli
Paylaş
  • 384
  • 1
  • Kaydet

Portakallı Havuç Reçeli Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg havuç
1 adet büyük boy portakal
1 l su
140 g toz şeker
1 adet tarçın çubuğu
3 adet limon tozu

Portakallı Havuç Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Havuçları tek tek soyun.
  • Havuçları rendeleyin.
  • Portakal kabuğunu rendeleyin.
  • Rendelenmiş havuca 3 yemek kaşığı şeker serpin ve karıştırın.
  • Bir saat şekerli havuçları bir kenarda bekletin.
  • 1 saat sonra tavada havuçları 5 dakika soteleyin.
  • 1 Litre suya 1 kilogram şeker ekleyin ve karıştırın.
  • Kaynamaya başlayan şerbete limon tozunu ve tarçın çubuğunu ilave edin.
  • 5 dakika daha kaynatın.
  • Kaynayan şerbete havuç karışımını ekleyip 25-30 dakika arasında kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
  • Ilıyınca kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.

Portakallı Havuç Reçeli Püf Noktası

Portakal kabuğu rendesini soteleyin. Sotelememizin sebebi; portakal kabuğunun aromasının ve kokusunun yok olmasını engellemek içindir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlılar

Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Mandalina Reçeli
70 Dakika
2-4 Kişilik
372 Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderator
Tiramisu
70 Dakika
2-4 Kişilik
375 Görüntüleme
Elif Çıtak
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
Aşure
60 Dakika
10-12 Kişilik
474 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.