Paylaş
- 384
- 1
- Kaydet
Portakallı Havuç Reçeli Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg havuç
1 adet büyük boy portakal
1 l su
140 g toz şeker
1 adet tarçın çubuğu
3 adet limon tozu
Portakallı Havuç Reçeli Nasıl Yapılır?
- 1Havuçları tek tek soyun.
- 2Havuçları rendeleyin.
- 3Portakal kabuğunu rendeleyin.
- 4Rendelenmiş havuca 3 yemek kaşığı şeker serpin ve karıştırın.
- 5Bir saat şekerli havuçları bir kenarda bekletin.
- 61 saat sonra tavada havuçları 5 dakika soteleyin.
- 71 Litre suya 1 kilogram şeker ekleyin ve karıştırın.
- 8Kaynamaya başlayan şerbete limon tozunu ve tarçın çubuğunu ilave edin.
- 95 dakika daha kaynatın.
- 10Kaynayan şerbete havuç karışımını ekleyip 25-30 dakika arasında kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
- 11Ilıyınca kavanoza aktarın.
- 12Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.
Portakallı Havuç Reçeli Püf Noktası
Portakal kabuğu rendesini soteleyin. Sotelememizin sebebi; portakal kabuğunun aromasının ve kokusunun yok olmasını engellemek içindir.
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlılar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




