Tarif

Tahıl ve Sebze Salatası

<p>Ailecek afiyetle yiyebileceğiniz hem sebze, hem protein deposu bir salata tarifi Tahıl ve Sebze Salatası.</p>
15 Dakika
2-4 Kişilik
Salatalar
Pişirilmez
Tahıl ve Sebze Salatası
Paylaş
  • 375
  • 1
  • Kaydet

Tahıl ve Sebze Salatası Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g siyah pirinç
20 g maş fasulyesi
20 g bezelye
6 adet brüksel lahanası
10 g ay çekirdeği içi
1 dilim bal kabağı
25 g hindistancevizi sütü
2 adet yeşil limon
2 g zencefil
10 g zeytinyağı
2 g tuz
2 g karabiber

Tahıl ve Sebze Salatası Nasıl Yapılır?

  • Maş fasulyesini, siyah pirinci bir gece öncesinden suda ıslatın. Ertesi gün bol suyla yıkayıp, süzdükten sonra aynı tencerede 15 dakika haşlayın.
  • Bal kabağını küçük küpler halinde doğrayın vekaba alıp, brüksel lahanasını ilave edin ardından sebzeleri ocakta kaynayan suyun içine atın
  • Sebzeleri 7 dakika haşlayın ve süzdükten sonra soğuk suyun içine aktarıp 3 dakika bekleterek diri kalmasını sağlayın.
  • Daha sonra sebzeleri suyun içinden süzün.
  • Haşladığınız sebzeleri ve bakliyatları bir kasede karıştırın.
  • Kalan tüm malzemeyi ekleyerek salatanızı tamamlayın. Soğuk servis yapın.

Tahıl ve Sebze Salatası Püf Noktası

Fasulye, mercimek, nohut gibi bakliyatlarla bu tarifi çeşitlendirebilirsiniz.

Balkabağını suda haşlamak yerine küp küp dilimledikten sonra yağlı kağıdın üzerine yerleştirip 180 dereceye ayarlı fırında 14 dakika karamelize edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
Celebrity Chef - Yazar
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salatalar

Ekşi Kremalı Akdeniz Salatası
314 Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Ekşi Patlıcan Salatası
20 Dakika
2-4 Kişilik
333 Görüntüleme
Ton Balıklı Salata
15 Dakika
2-4 Kişilik
277 Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.