Paylaş
- 375
- 1
- Kaydet
Tahıl ve Sebze Salatası Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g siyah pirinç
20 g maş fasulyesi
20 g bezelye
6 adet brüksel lahanası
10 g ay çekirdeği içi
1 dilim bal kabağı
25 g hindistancevizi sütü
2 adet yeşil limon
2 g zencefil
10 g zeytinyağı
2 g tuz
2 g karabiber
Tahıl ve Sebze Salatası Nasıl Yapılır?
- 1Maş fasulyesini, siyah pirinci bir gece öncesinden suda ıslatın. Ertesi gün bol suyla yıkayıp, süzdükten sonra aynı tencerede 15 dakika haşlayın.
- 2Bal kabağını küçük küpler halinde doğrayın vekaba alıp, brüksel lahanasını ilave edin ardından sebzeleri ocakta kaynayan suyun içine atın
- 3Sebzeleri 7 dakika haşlayın ve süzdükten sonra soğuk suyun içine aktarıp 3 dakika bekleterek diri kalmasını sağlayın.
- 4Daha sonra sebzeleri suyun içinden süzün.
- 5Haşladığınız sebzeleri ve bakliyatları bir kasede karıştırın.
- 6Kalan tüm malzemeyi ekleyerek salatanızı tamamlayın. Soğuk servis yapın.
Tahıl ve Sebze Salatası Püf Noktası
Fasulye, mercimek, nohut gibi bakliyatlarla bu tarifi çeşitlendirebilirsiniz.
Balkabağını suda haşlamak yerine küp küp dilimledikten sonra yağlı kağıdın üzerine yerleştirip 180 dereceye ayarlı fırında 14 dakika karamelize edebilirsiniz.
Rafet İnce
Celebrity Chef - Yazar
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Salatalar
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




