Paylaş
- 269
- 0
- Kaydet
Renkli Burgu Makarnalı ve Peynirli Börek Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 paket karışık sebzeli burgu makarna
400 g beyaz peynir
400 g kaşar peynir
200 g tereyağı
yarım demet maydanoz
3 adet yumurta
3 adet yufka
yarım l süt
10 g muskat
200 g yoğurt
100 g sıvı yağ
Renkli Burgu Makarnalı ve Peynirli Börek Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle bir tencere içinde makarnaları dişe dokunur şekilde pişirin.
- 2Diğer tarafta bir kap içerisinde yumurta,süt ve tere yağını eritin.
- 3Muskat rendeleyin ve karıştırın.
- 4Orta boy bir tepsiyi yağlayın ,bütün yufkayı bir bütün olarak tepsiye yayın.
- 5Fırça yardımıyla ilk kata yağ sürün ,daha sonra ikinci yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştirin.
- 6Üzerine yoğurt karışımını sürün,bu işlemi ikinci yufka bitinceye kadar devam ettirin.
- 7Başka bir kap içerisine ince kesilmiş maydanozları kıyıp,kaşar peynirini rendeleyin ve beyaz peyniri ufalayın.
- 8Sıvı yağ ile karışımı harmanlayın.
- 9İkinci yufka bittikten sonra peynir karışımını tepsiye yayın,üstüne bir parça koyduktan sonra,yoğurt karışımını sürün.
- 10Üzerine haşladığınız makarnayı ekleyip kalan parça yufkaları üst üste koyup ,aralarına yoğurt sürün.
- 11Tepsinin kenarından taşan yufkalar ile tepsinin üstünü kapatın.
- 12Susam ve çörek otu serperek 170 derece ayarlı fırında 40 dakika süreyle pişirin.
- 13Fırından çıkardıktan sonra üzerine zeytinyağı sürün.
Elif Çıtak
PINAR-EĞİTMEN CHEF
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.




